[#1]
Amiga 1200 ,kickstart 3.9 i problemy z Workbenchem
Witam.
Wpadla mi w rece Amiga 1200 z przelacznikiem kickstartow 3.0-3.9 i zainstalowana karta CF 32 gb pod wyzszy kickstart.
Fajnie miec 32 gb karte w Amisi ale...
Koles ktory mi to sprzedal zrobil ogolny syf.
Mam gola 1200-tke z 8 mb ramu i po starcie systemu mam ok.8 mb ram (razem z chip-ramem).\
Zainstalowany jest bodaj MCP czy jakis inny syf dzialajacy w tle.
Pomyslalem ,ze odpale instalke Workbencha 3.1 i bedzie po temacie - w innej Amidze mi sie to udalo i upiekszony system zrobil sie prostszy i z wieksza iloscia pamieci ale przy probie odpalenia z dyskietki instalki Workbencha 3.1 po chwili jest komunikat ,ze cos mu nie pasuje "RAMLIB , Program failed (error #8000000B).
Jak przelacze na nizszy kickstart (3.0) to moge zrobic instalke.
Nie wiem czy jak sformatuje pod 3.0 partycje startowa to czy sie komp odpali z hd czy znowu bedzie jakis blad (na pozostalych partycjach mam programy i nic nie chce z nimi robic by inch nie stracic)
Najlogiczniejszym rozwiazaniem byloby zainstalowanie Workbencha wersja 45.5 (ktora jest zainstalowana) ale chce to zrobic by pozbyc sie tych dodatkowych p****** ze startup-sequence a niestety nie jestem dobry w edycji startup-sequence wiec chce zrobic normalna instalke.
Moze mi ktos pomoc w tym problemie ? Gdzie moglbym instalke Workbencha sciagnac by zainstalowac ja z dyskietek (mam gotka wiec moga byc adfy)?
Albo jakas inna instalke byleby ruszyla z dyskietki. PRzez to co ten koles tam zainstalowal komputer nie jest stabilny - niektore programy dziwnie sie zachowuja.
Pozdrawiam