[#1] Kopiowanie plików
Witam bardzo serdecznie wszystkich w Nowym Roku. Najlepsze życzenia dla kochających się w przyjaciółkach. Mam taki problemik z adf-ami, a mianowicie mam zainstalowany w PC dysk od amigi z zainstalowanym systemem 3.1 i za pomocą Winua chciałbym po przenościć programy i gierki (obraz z emulatora) na twardziela ale tak abym mógł później przegrać na dyskietki. Moja Amiga 1200 z kartą blizard i ok 10M pamięci. Przez niebieskiego już całkowicie zapomniałem jak to się kiedyś robiło, dlatego proszę o pomoc, może jakieś materiały lub programy. Dyskietki z WB jakie były z Amigą mam uszkodzone a system zainstalowałem z WinUAe. Jeszcze raz gorąco pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
[#2] Re: Kopiowanie plików

@andi34, post #1

Szczerze mówiąc, to nie rozumiem co ty chcesz zrobić. Przeczytaj najpierw FAQ, zwłaszcza dział dla początkujących, a być może znajdziesz odpowiedź na pytanie.

[#3] Re: Kopiowanie plików

@mailman, post #2

Konkretnie chodzi mi o przenoszenie obrazów dyskietek na HD amigi, z po WinUAE. Próbowałem różnie tz po wB przenosiłem plik do katalogu, ale są i takie obrazy dysków że nie chcą się skopiować.
[#4] Re: Kopiowanie plików

@andi34, post #3

Odnoszę wrażenie, że chodzi Ci o to, żeby zainstalować gry z obrazów (ADF) na dysku Amigi a następnie uruchamiać je (gry) z tego dysku twardego - a nie z dyskietek?
Jeżeli tak, to polecam zainteresowanie się pakietem WHDLoad, dzięki któremu taką operację można wykonać. Poniżej adres do strony programu:

http://www.whdload.de/

Jeżeli chciałbyś uruchamiać gry z dyskietek, to przenosisz pliki ADF na dysk Amigi a następnie za pomocą programu adf2disk nagrywasz te obrazy na dyskietki. Poniżej adres do programu:

http://aminet.net/disk/misc/adf2disk11.lha
[#5] Re: Kopiowanie plików

@andi34, post #3

W FAQ znajdziesz odpowiedź.

[#6] Re: Kopiowanie plików

@APC74, post #4

wydaje mi się, że chce osiągnąć to drugie, bo to najczestsze pytanie początkujących. kiedyś napisałem artykuł jak to robić na amigach z 2MB ramu. Potem znajomy opracowal sposób nawet z 1MB, ale nie wszystkie gry chciałby tak przejść.

Ostatnia modyfikacja: 01.01.08 16:41
[#7] Re: Kopiowanie plików

@QkiZ, post #6

Wielkie dzięki wszystkim, za udzielone odpowiedzi, tak czytałem opisy jak to zrobić ale np. nie mogę przenieść WHDLoad ani adf2disk na twardziela amigi. A może coś nie tak robię? może są jakieś haczyki? Pozdrawiam i dziękuję.
[#8] Re: Kopiowanie plików

@andi34, post #7

wrzuc sobie to na pc do jednego folderu i pod winuae podepnij ten folder jako dysk, a pozniej pod amiga os kopiujesz co chcesz.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem