[#1] Co się dzieje ze stroną aminet?
Jak w temacie.
Czy to jakaś grubsza sprawa?
Pytam, bo chciałem ściągnąć trochę softu a nigdzie indziej nie mogę znaleźć, a na aminecie zapewne jest :)

Dzięki!
[#2] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@endrju, post #1

Nie działa z tajemniczego powodu. :P Czego szukasz, może mam?
[#3] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@endrju, post #1

Kopia Aminetu jest na IMP-ie
2
[#4] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@endrju, post #1

https://ftp.fau.de/aminet/
4
[#5] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@endrju, post #1

Pewnie coś przejściowego i wkrótce do nas wróci. Aminet przetrwał wiele mocno dofinansowanych tworów internetowych po których dzisiaj nawet już śladu nie ma, więc przetrwa i te chwilowe problemy. Poza tym Aminet ma więcej mirrorów niż Microsoft powodów do wstydu i jeżeli coś trzeba to da się ściągnąć.

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2022 22:42:56 przez MDW
2
[#6] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@endrju, post #1

Wpisujesz w Google "aminet mirrors ftp" i ściągasz swoją kopię. Z tego co widzę aktualnie to około 60 GB, ściągasz, wgrywasz i masz swój aminet na pendrive :)
1
[#7] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@niebuszewo, post #6

Działa już.
[#8] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@niebuszewo, post #6

I w jaki sposób wtedy np. wyszukać wszystkie programy dla m68k, których opis zawiera jakieś słowo?
[#9] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@Cedrat, post #8

Najlepiej chyba ściągnąć to wszystko jakimś www grabberem i tylko uaktualniać sobie później o nowe pliki ;)
[#10] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@Madman, post #9

Dobra, ściągam grabberem, i co dalej? Nie chodzi mi tylko o najnowsze paczki, również o przeszukanie tych sprzed 25 lat.
[#11] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@Madman, post #9

I w jaki sposób wtedy np. wyszukać

Przeglądając zawartość tematycznie, wiedząc co się chce znaleźć? pomysł

Najlepiej chyba ściągnąć to wszystko jakimś www grabberem

Ściąganie czegokolwiek ze skomplikowaną strukturą katalogów przez HTTP to ostateczność. Należy to robić tylko wtedy gdy nie da się inaczej. Akurat Aminet jest dostępny przez FTP, ściągnięcie np. Filezillą będzie dużo łatwiejsze i szybsze, zaoszczędzony czas można przeznaczyć no coś innego.
[#12] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@Cedrat, post #10

ehhh, dzieci, dzieci... cafe
grep -zlinrp --include \*.readme 'Architecture: .*m68k(.|\n)*dupamaryni'
[#13] Re: Co się dzieje ze stroną aminet?

@snajper, post #12

/ ...i oczywiście chodziło o duże P. Dałem małe, żeby sprawdzić Waszą czujność.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem