Jako, że RPZA i MSV1 to formaty 15/16-bit to moovid chce otwierać takiż ekran GFX. Pewnie potrzebuje odpowiedniego trybu pixeli, a tych jest całkiem sproro.
Co MPEG1, te 30 fps to w rzeczywistości 15 fps. Ograniczenie formatu.
Odpaliłem dla testów na swojej A4000 z 060 60MHz i zajętość procesora przy odtwarzaniu (Voodoo3/Mediator/P96) w oknie (bez overlay) wynosiło około 32%.
Racja- "miernik" ma znaczenie - zaraz sprawdzę czym mierzyłem, no i może mieć znaczenie wersja Moovida, ja chyba sprawdzałem na 1.6 (ale nie sądzę, żeby te kodeki były tam jakoś lepiej zoptymalizowne).
Podejrzewam tez ze glebia otwartego ekrany ma znaczenie. To co wyzej bylo robionew na ekranie 16bit.
Jednak przelaczenie na 24bity zwiekszylo obciazenie o jakies 3%, w szczyczie 4%.
Pytanie który program mierzący bardziej kłamie?
Na GSM pokazalo ci 80% a na tym "moim" masz 20%.
Może ten GSM pokazuje wolne zasoby, to by się wtedy zgadzało.
Czyli oba programy się zgadzają a twój wynik jest dużo lepszy (20% VS 32%)
Puszczasz w oknie, z włączonym GUI, bez FRAMESKIP?
W ilu bitach masz otwarty ekran Workbencha.
Jaką masz kartę CPU w tej A1200?
Ok- u mnie obciążenie jest już na właściwym poziomie czyli teraz około 22% (było 32%), bo zupełnie zapomniałem, że poprzednim razem odtwarzałem pliki z dysku mojego PC (Win10) za pomocą SMBFS (po LANie).
Ostatnia aktualizacja: 25.06.2022 22:55:03 przez BULI
Pamiętam, że jak instalowałem Workbench 3.9 ok 2000 roku to miałem na tej płycie (podejrzewam, że w oryginale tak nie musiało być) mnóstwo trailerów filmów w AVI, które w większości bez problemu oglądałem właśnie Moovidem.
Potwierdzam, przed chwilą sprawdziłem, na płycie z Workbenchem 3.9 jet katalog VIDEO z trailerami filmów z tamtego okresu, większość ładnie łyka Moovid
Z tego co pamiętam był do nich potrzebny codek/datatypes Intel-Indeo, i w rozdziałkach mniejszych od 200 pikseli szerokości i po naście klatek na sekundę płynnie tzn. z właściwą prędkością działały na 030. :)
Ostatnia aktualizacja: 21.07.2022 12:25:13 przez ZbyniuR
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.