[#1] Keyrah V2 USB V2b
Czy ktoś to posiada i może coś więcej o tym powiedzieć ?

https://amigastore.eu/en/190-keyrah-v2-usb.html?yoReviewsPage=2&
[#2] Re: Keyrah V2 USB V2b

@Cezarykl, post #1

Polecam też artykuł który jest w KAplus (nr 19).
1
[#3] Re: Keyrah V2 USB V2b

@Cezarykl, post #1

Posiadam dwie w obudowach z klawiturami do A600 i C64. Keyrah jest wygodnym rozwiązaniem, ale jak to w życiu bywa nie idealnym ;).Jako minus można się przyczepić, że w A600 przy Amibianie na Rpi3b+ nie można ustawić by diody led emulowały pracę FDD i HDD. Na forach zagranicznych ten temat śledziłem i problemem jest chyba wersja linuksa lub uprawniwnia. Druga sprawa to konieczność dolutowania kabla z USB w przypadku C64 jak chcesz mieć ładnie wyglądającą klawiaturę bez sterczących przewodów.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2022 15:34:14 przez WojoS
[#4] Re: Keyrah V2 USB V2b

@Cezarykl, post #1

Przy C64 warto rozważyć ardurino do podłączenia klawiatury. Dużo taniej i efekt też dobry. Kiedyś na YT na retrogralni Borg to zrobił. Do A600 i A1200 na pewno się opłaca z racji ceny.
[#5] Re: Keyrah V2 USB V2b

@Cezarykl, post #1

A to gdzies dostepne jeszcze jest ?
[#6] Re: Keyrah V2 USB V2b

@Kwiatki, post #5

Przez chwilę, jakiś czas temu był na RetroAmi. Mnie się cudem udało zdobyć na OLX. A tak nie ma. Tylko na stronie producenta.
[#7] Re: Keyrah V2 USB V2b

@don_rafito, post #6

Tego się spodziewałem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem