[#1] Personal Paint 7.1 brak kursora myszy
Cześć.

Jak w temacie. OS3.2 plus Magellan chyba 5.1. TF060, 2x karta CF jako HDD. Ma ktoś jakiś pomysł czemu nie ma kursora?
[#2] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@zilog, post #1

Amiga+M lub Amiga+N? Jak chcesz na priva pośle ci link do mojej wersji. Jeszcze może być tak że masz jakiś emulowany blitter włączony w PPanice7 i to gryzie. Sprawdź tooltypy ikony. Kurczę ciekawa sprawa. Rozumiem że w Brilliance czy DPanitV kursor jest. Aha i jak ci się uruchamia bez SS? to znaczy tylko z setpach'em i assign env: ram
[#3] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@zilog, post #1

U mnie tak było, gdy miałem 1MB Chip ram bez fastu. Po dokupieniu peryferiów (pamięć chip + 4MB fast) problem zniknął.
[#4] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@zilog, post #1

Dobra jeszcze jedno. Sprawdź czy nie wchodzi w permanentny zwis. Ja się uruchomi sprawdź czy działają skróty klawiszowe typu f10 i f9. Powinno wtedy włączyć/wyłączyć boczną i górną ramkę. Inaczej chyba PPaint nie działa już przy starcie.
[#5] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@zilog, post #1

W jakim trybie graficznym?
[#6] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@jimiche, post #4

Zwisu nie ma. Brakuje po prostu kursora. Nie jest to takze kwestia braków pamięci. Moja A1200 ma jak już pisałem 060 i 128MB RAM. Ale z FBlit może być coś na rzeczy. Zaraz sprawdzę.
[#7] Re: Personal Paint 7.1 brak kursora myszy

@zilog, post #6

Dobra, doszedłem już co. Problemem była opcja MEMORY PATCH z MCP i spatchowane datypes.library. Temat do zamknięcia.
Bardzo wam dziękuję za pomoc.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem