[#3]
Re: Amiga 500 problem z myszką
@Kazik85,
post #1
Myszkę należy w moim mniemaniu rozkręcić i potraktować w miarę sumiennym czyszczeniem tak na pierwszy rzut. Ja akurat mam logitecha (jeszcze stare logo) i czasem mam problem ze ślizgającą się po wałeczkach kulką. Wacik ze spirytusem czasem pomaga, czasem pomaga np. wymiana kulki na minimalnie większą z innej starej myszki. Pod przyciski czasem dostaje się trochę brudu więc od tego bym zaczął. O ile jej nie wyklikałeś na styku do cna to jest szansa że czysczenie będzie skuteczne, zawsze mogło też nastąpić przełamanie kabla w miejscu największego zginania. Dobrze by było mieć możliwość pożyczenia myszy... bo kupowanie to dziś coraz większy wydatek. Klawiatura, no cóż, może być też jakieś przerwanie na styku jej wejścia. Na płytę.... Ale generalnie czyścić i jeszcze raz czyścić. U mnie np. w A600 występuje problem resetu 3 przyciskowego. Jak poczyszczę styk folii i osadzę ponownie, tak bardzo starannie - dociskając zacisk, resetuje się ok jakiś czas.... Potem znowu cykl się powtarza. Trudno generalnie coś poradzić nie mając sprzętu przed sobą, przeczyść co tam się da, styki, piny kabla itd... Może sam wtyk w Ami 9 pin się wyrobił... Ja bym starał się zdobyć drugą myszkę.