[#12]
Re: Blizzard PPC 603e/200Mhz + 68040/25 MHz with FPU + SCSI
@Daclaw,
post #11
jaster
Przed zakupem dokładnie przejrzałem regulamin eBay oraz przysługujące mi prawa konsumenckie. Użytkownik jest dość krótko na portalu, jednak sprzedał już kilka przedmiotów w tym dość drogą konsole w równie atrakcyjnej cenie. Wszystko od niego dojechało, ma pozytywne komentarze, mam nadzieje że ja również otrzymam kupiony przedmiot. Kontaktowałem się z nim przez formularz eBay. Potwierdził że karta jest sprawna, do wtorku nada przesyłkę i wyśle numer do śledzenia (wszystko do wiadomości i wglądu portalu). Dodatkowo człowiek pod wszystkimi wiadomościami podpisuje się z imienia i nazwiska. Ma na eBay wklejone swoje zdjęcie. Odszukałem go przed zakupem na linkedin oraz facebooku. Zdaje sobie sprawę że podejmuje pewne ryzyko, ale uważam że warto :)
orila, wali7, biax, Risc
Trochę się zmartwiłem faktem że linia 5v na 4,5A nie wyrabia się przy tej karcie. Na jakiej wydolności amperowej zasilacza pracują, lub pracowały wasze zestawy? Przyznam się że planowałem zakup MeanWell RT-65B którego chciałem wrzucić w idealnie pasującą obudowę od niedziałającego zasilacza do A500. Jego maksymalna wydajność prądowa dla linii 5V to 5A. Patrzyłem również na różne gotowce pod Amigę 1200, żaden nie przekroczył wartości 4,5A. Chyba rzeczywiście będzie grany zasilacz od "blaszaka". Chciałem zasilacz mieć zamknięty w estetycznej obudowie. Jak taki PSU wygląda u Was? Risc mam trzy kości pamięci, jedna 64MB oraz dwie po 128MB (używane z blizzard 030). Powinny pasować.
orila
Dziękuje za dobry pomysł w sprawie zmiany CPU Motoroli. Jak karta dotrze, skontaktuje się z użytkownikiem Stachu100. Mam nieużywany 060 v5, chyba w końcu się przyda.
mwb113
Żadna tajemnica, dla mnie przystępna cena za tą kartę to wartość 2460 zł. Dokładnie za taką wartość kupiłem kartę.
Daclaw
Ze względu na tak zorganizowany układ chłodzenia, pewnie pierwsze co będę chciał wykonać z kartą to zmienię procesor na 060 i zainstaluje co najmniej pasywny układ chłodzenia.