kategoria: A1200
[#1] Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?
Witam .
Mam zamiar kupić ROM 3.1 do Amigi 1200 ale nie wiem który wybrać bo ich jest za dużo.
Są oryginalne i modyfikowanei już nie wiem co wybrać
Linki Alledrogo
[#2] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@MichalZ1976, post #1

Nie MODYFIKOWANY
[#3] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@Dorian3d, post #2

Czyli oryginalny ?OK
[#4] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@MichalZ1976, post #3

To zależy na czym Ci zależy.
[#5] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@Norbert, post #4

Adam Zalepa
Mówi, że modyfikacje są dobre na dysku nie w rom.
[#6] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@Norbert, post #4

Po prostu wymiana z 3.0 na 3.1 ;)
[#7] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@MichalZ1976, post #6

Ja miałem dwa różne romy od Cloanto. Każdy z romów Cloanto jakie miałem miał jakieś niedoróbki, które prędzej czy później wychodziły. Teraz wróciłem do oryginalnego 3.1 i wszystko dział jak trzeba.
[#8] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@Marcin74, post #7

OK
[#9] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@MichalZ1976, post #1

Wybierz oryginał Commodore.
[#10] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@Dorian3d, post #8

Dzięki za odpowiedzi kupiłem oryginał OK

Rom 3.1
[#11] Re: Jaki wybrać rom 3.1 do Amigi 1200 na Alledrogo ?

@MichalZ1976, post #10

Jeśli ktoś stawia na bezproblemową obsługę dysku większego niż 4 GB to każdy inny Cloanto lub Hyperion będą lepszym wyborem.

Gry WHDLoad wczytają sobie inny potrzebny kick i nie ma problemu. Downgrade nawet przez SKick jest zawsze możliwy jeśli używamy jakiegoś specyficznego softu.

Cloanto nie ma w sobie workbench.library - musi być na dyskietce bądź na dysku w LIBS:
Istnieje też wersja kicka 3.x z dorzuconą przeze mnie biblioteką - jest to ROM w wersji 1MB z dopiskiem modyfikowany i tylko taka modyfikacja została tam zrobiona.

ACATune już ROMy 1 i 2 MB łyka poprawnie i mapromuje. Gorzej z Blizkickiem ale możemy sobie zmapować ROM bez workbench.library na samym końcu już posiadając tą bibliotekę na dysku.

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2019 22:37:40 przez pong777
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem