[#2]
Re: Magazyn Amiga ostatni numer
@ted,
post #1
No podobno taki numer był, ale czy był na pewno? Jak by ktoś to miał, to było wiele okazji by to wypłynęło, a pierwszą okazją był Magazyn Amiga na płytach CD. Myslę że jedyną osobą, która może ewentualnie to mieć jest Marek Pampuch. Należy też pamiętać że kiedyś inaczej tworzyło się gazety, więc bardzo możliwe że taki niewydrukowany magazyn istniał w formie klisz.
Takie klisze lubią zalegać i przeszkadzać gdzieś w piwnicy, więc jako rzecz niepotrzebną wyrzuca się ją na śmieci w ramach sprzątania. Tak właśnie skończył magazyn Exec nr 6, którego jednak udało mi się częściowo odratować gdyż zachował się kiepskiej jakości cyfrowy ślad w postaci grabów stron do formatu gif.
Na marginesie podobno istniał też złożony magazyn ACS 1/2002, nawet kontaktowałem się kiedyś w tej sprawie z szefem wydawnictwa CGS, ale on tego nie miał i skierował mnie do ostatniego redaktora naczelnego ACS (po Rafale Belke był jeszcze człowiek piastujący tę funkcję na dwa ostatnie numery), jednak nie drążyłem już dalej, albo też nie mogłem złapać z nim kontaktu. Nie pamiętam już dobrze.
W sumie dwa lata temu była moda (również na PPA) na masowe wywiady z ówczesną redkacją ACSu, ale o ten ostatni mityczny numer nikt nie zapytał, a szkoda, może przypadkiem udaloby się odzyskać tego białego kruka.