[#1] Magazyn Amiga ostatni numer
Witam.
Czy ktoś z Was ma ostatni papierowy numer Magazynu Amiga?
Z tego co pamiętam numer 9/99 został zredagowany jednak nie został wydrukowany.
Może ktoś z byłej redakcji ma np. próbny wydruk, który mógłby zeskanować i udostępnić.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@ted, post #1

No podobno taki numer był, ale czy był na pewno? Jak by ktoś to miał, to było wiele okazji by to wypłynęło, a pierwszą okazją był Magazyn Amiga na płytach CD. Myslę że jedyną osobą, która może ewentualnie to mieć jest Marek Pampuch. Należy też pamiętać że kiedyś inaczej tworzyło się gazety, więc bardzo możliwe że taki niewydrukowany magazyn istniał w formie klisz.

Takie klisze lubią zalegać i przeszkadzać gdzieś w piwnicy, więc jako rzecz niepotrzebną wyrzuca się ją na śmieci w ramach sprzątania. Tak właśnie skończył magazyn Exec nr 6, którego jednak udało mi się częściowo odratować gdyż zachował się kiepskiej jakości cyfrowy ślad w postaci grabów stron do formatu gif.

Na marginesie podobno istniał też złożony magazyn ACS 1/2002, nawet kontaktowałem się kiedyś w tej sprawie z szefem wydawnictwa CGS, ale on tego nie miał i skierował mnie do ostatniego redaktora naczelnego ACS (po Rafale Belke był jeszcze człowiek piastujący tę funkcję na dwa ostatnie numery), jednak nie drążyłem już dalej, albo też nie mogłem złapać z nim kontaktu. Nie pamiętam już dobrze.

W sumie dwa lata temu była moda (również na PPA) na masowe wywiady z ówczesną redkacją ACSu, ale o ten ostatni mityczny numer nikt nie zapytał, a szkoda, może przypadkiem udaloby się odzyskać tego białego kruka.
[#3] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Mufa-amigaone-pl: No podobno taki numer był, ale czy był na pewno? Jak by ktoś to miał, to było wiele okazji by to wypłynęło, a pierwszą okazją był Magazyn Amiga na płytach CD. Myslę że jedyną osobą, która może ewentualnie to mieć jest Marek Pampuch. Należy też pamiętać że kiedyś inaczej tworzyło się gazety, więc bardzo możliwe że taki niewydrukowany magazyn istniał w formie klisz.

Ten numer istniał w postaci klisz drukarskich i kolorowej okładki.
Kilka słów na ten temat zamieściłem na stronie Rafała:

Link do informacji i zdjęć.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 12:23:19 przez Amig_OS
[#4] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@Amig_OS, post #3

Szkoda, że trzeba się zarejestrować by zobaczyć
[#5] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@tbone, post #4

No, szkoda

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 14:33:52 przez BULI
[#6] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@BULI, post #5

A rejestracja taka trudna? szeroki uśmiech
[#7] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@Hexmage960, post #6

Witam.
Trzeba czekać na aktywację.

A co do tego czy powstał MA 9/99 to w późniejszych wydaniach na płytach CD Marek Pampuch wspominał, że numer został zredagowany ale zostanie wydrukowany jak będą wpłaty od chętnych.

Pozdrawiam.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 15:15:22 przez ted
[#8] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@ted, post #1

W 18 odcinku AmiWigilii Fei opowiada o tym numerze tak od min 14:47
link
[#9] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@Hexmage960, post #6

a po co robić komuś konta widma?
[#10] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@tbone, post #9

Rozumiem, myślałem że moglibyście przy okazji oglądania zdjęć, uczestniczyć w tym forum.
[#11] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@Amig_OS, post #3

Przeklejam dla tych co nie mają konta:

---- Copy & Paste ---

Ostatni niewydany numer Magazynu Amiga istniał w postaci klisz i kolorowej okładki. Jeśli ktoś był na Amiga Meeting 2000 w Łodzi to Konrad Bielski redaktor eXeca "pokazywał" te materiały. Było to na stoisku Mataya gdzie prezentowano Demo HereticaII PPC. Miałem tę przyjemność widzieć te materiały z Piotrem i Tadkiem. Klisze i okładkę oglądał również Maciej Binek prezes firmy Elbox Computer.

Po latach gdy spotkałem się z Konradem w eXecu i na betatestach AmigaOS4 poprosiłem go by odnalazł te klisze i prosił Marka Pampucha o zgodę na ich udostępnienie. Niestety Konrad twierdzi, że zaginęły podczas przeprowadzki do nowego mieszkania ... ale nigdy nie wiadomo czy gdzieś, kiedyś się jeszcze nie odnajdą.

--- End ---

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 16:06:06 przez Amig_OS
[#12] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@ted, post #7

Witam.
Trzeba czekać na aktywację

Wszystkich, którzy dzisiaj się rejestrowali już aktywowałem. Dla ciekawskich na forum zamieszczone jest także zdjęcie z okładki.
[#13] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@Amig_OS, post #11

Dzięki OK
[#14] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@MUFA-amigaone-pl, post #12

Nie za wiele tych zabezpieczeń? reCAPTCHA i ręczna aktywacja ...normalnie Fort Knox.
[#15] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@radekcz, post #14

Nie masz pojęcia ile kont spamerskich chce się rejestrować na forum. Gdyby nie było tych zabezpieczeń miałbym z 10 000 userów z czego 9800 lewych. W Twoim konkretnym przypadku jest jeszcze jeden problem, że bliźniaczy nick jest już zajęty, no ale odezwę się na priv.
[#16] Re: Magazyn Amiga ostatni numer

@MUFA-amigaone-pl, post #15

Nie stosuj oklepanych rozwiązań, to nie będziesz miał problemu z botami. Sama zmiana nazw pól w formularzu i adekwatna zmiana po stronie skryptu phpbb załatwia temat na długi czas (adminując dwoma forami liczę w latach). Boty postępują szablonowo, a ich autor nie będzie specjalnie dochodził, dlaczego na 0,1% for bot się nie potrafi zarejestrować.

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2019 14:58:57 przez tbone
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem