[#1]
NAPĘD ZEWNĘTRZNY IOMEGA ZIP 100 MB W AMIDZE 1200
Witam!
Szukałem w internecie tak jak radziliście w ostatnich odpowiedziach, żeby nie być znowu posądzonym o lenistwo. Niestety intenet mam od niedawna i nic ciekawego nie znalazłem (może źle szukałem). Chodzi mi o NAPĘD ZEWNĘTRZNY IOMEGA ZIP 100 MB. Znalazłem na Allegro kilka ofert i zastanawiam się nad kupnem, ponieważ ceny tych urządzen są relatywnie niskie w porównaniu do cen stacji gęstych dyskietek do Amigi 1200. Pamiętam, że kiedyś w ofertach kilku firm można było nabyć takie napędy. Te na allegro są zewnetrzne i mam kilka pytań: 1)co potrzeba, by podłączyć taki napęd do amigi 1200? Jakieś specjalne kable, karty, oprogramowanie?
2)Te napędy miały czytać wszystkie rodzaje dyskietek od dd, hd, po te 100 mb. Może ktoś używa takiego napędu i powie mi, czy da się na nim formatować pecetowskie dyskietki ( do takich mam dostęp w pobliskim sklepie) tak, żeby miały 1,76mb?
3)Czy do Amigi 1200 można podłączyć zewnętrzny napęd DVD czy tylko CD?
4)Pod co podłączyć zewnętrzny napęd zip i CD/DVD? Nie chce niszczyć oryginalnej obudowy desktop amigi. Gdzie kupić kable do podłaczenia, na Efunzine nic takiego nie widziałem.5) Czy napedy zip i CD moga być podłączone jednocześnie do amigi? Czy do takiego podłączenia potrzebne są jakieś "rozgałęzienia"?
Przy okazji:słowo wytrzyma jest słowem z języka potocznego i powinienem je wpisać "wytrzyma" może kolega byłby wtedy bardziej wyrozumiały :P
Pozdrawiam i będę się w przyszłości starał nie robic takich szkolnych błędów.