kategoria: Sprzęt
[#1] Nowy sprzęt od Cloanto??
[#2] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@PrzemasIII, post #1

Obcięty Walker ?
[#3] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@SuperBuster, post #2

Tak właśnie miała kiedyś wyglądać AmigaMCC
[#4] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@deez, post #3

Zdjęcie jest tylko tak o. Jest to wytłumaczone w artykule.
[#5] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@PrzemasIII, post #1

Może emulator sprzętowy, z zestawem gier, coś jak to:
http://www.eurogamer.net/articles/2017-09-29-now-theres-a-c64-mini
[#6] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@PrzemasIII, post #4

Wiem o tym doskonale... odpowiadałem tylko dlatego, że kolega komentarz wyżej napisał o obciętym Walkerze
[#7] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@deez, post #6

Oby to naprawdę była Amiga, a nie jakiś TinkerBoard z UAE...
[#8] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@Cedrat, post #7

Myślę, że nastawianie się na coś więcej niż ARM z emu to nadmierny optymizm. ;)
[#9] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@Cedrat, post #7

Podejrzewam że na fali wszystkich tych "mini" NES, SNES, C64 itp to właśnie będzie to... ARM + emulator.
[#10] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@MariuszK, post #9

Hmm chyba najbardziej interesujące, że to jedyny sprzęt który ma dosłownie znaczek Amiga na obudowie.

Czyżby to oni mieli "te prawa"? W sumie jest AROS oparty na ARMie, więc to nie musiałby być tylko emulator a komputer do prostych prac...
[#11] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@pgru2, post #10

Hmm chyba najbardziej interesujące, że to jedyny sprzęt który ma dosłownie znaczek Amiga na obudowie.

Jaja sobie robisz? Ta obudowa pochodzi z 1999 roku, z prototypu Amiga MCC. To zdjęcie nie ma nic wspólnego z tym, jak ta hipotetyczna "mini Amiga" ma wyglądać.
[#12] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@pgru2, post #10

Poczytaj do końca: "Image does not represent final product, but was a conceptual design of the never released AmigaMCC."
[#13] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@Drakon, post #12

Pisałem jakiś czas temu że Cloanto wypuści swoją Amigę.
I vualla ....
Klony kontratakuja. ... Jak kiedyś z PC.. Fala retro idzie do przodu. ...
[#14] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@recedent, post #11

Tak to było tak trochę w ramach dowcipu . Swoją drogą ciekawe jak to nazwą i co to wogóle będzie...
[#15] Re: Nowy sprzęt od Cloanto??

@pgru2, post #14

Sprostowanie jest ze to HOAX.... I nieprofesjonalnie zachowanie...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem