kategoria: CD32
[#1] cd32
Witam Panowie!mam pytanie jaki pad były w pełni kompatybilny z amigą cd32-nie które tytuły jak wiadomo nie golą....oczywiście myślę tu o ludzkich cenach heheh...pozdrawiam wszystkichOK
[#2] Re: cd32

@stefan77, post #1

Jest kilka kompatybilnych padów jak Boomerang, Competition Pro czy Honey Bee oraz powinno działać jeszcze kilka innych.
Ale to niech się wypowiedzią posiadacze CD32,którzy na pewno testowali więcej padów...Oryginalny pad jest jak dla mnie bardzo niewygodny do gry a sam krzyżak to porażka.
[#3] Re: cd32

@stefan77, post #1

Zawsze grałem na oryginalnym i jest spoko, wymiennie stosuję z trój przyciskowymi padami od megadrive.
W przypadku kilku gier dedykowanych Cd32 lub obsługi odtwarzacza Cd, oryginalne pady świetnie się sprawdzają. Są wygodne, zawsze były dla mnie. Do całej reszty oprogramowania gdzie wykorzystywane są 1-2 przyciski pady megadrive (te oryginalne czarne) są rewelacyjne
Boomerangów nie sprawdzałem, ale sporo osób narzeka na jakość wykonania i ergonomię. Z drugiej strony to nie jest pług do orania, jak ręce bolą to należy się im odpoczynek
[#4] Re: cd32

@FeRu, post #2

Od kiedy padł mi oryginał to do gry używam Honey Bee ma bo wszystkie funkcjonalności oryginału plus wygodę pada OD Segi MDOK. Do gier nie wymagających obsługi wszystkich przycisków zdarzało mi się wykorzystywać pady Od SegiMD i są super wygodne.
Kolejny wariant u mnie to pad od PSXa plus adapter usb plus przejściówka Tom, też sprawdza się b.dobrze,zapewnia pełna obsługę przycisków
Mam tez Boomeranga i choć ciężko mi się do czegoś przyczepić to jakoś mi nie podpasował
[#5] Re: cd32

@stefan77, post #1

Najtaniej chyba będzie kupić interfejs do podłączenia pada od PSX około 80 zł, potem Boomerang 118 zł teraz, oryginalny pad i Honey bee/Competition Pro trudno powiedzieć ale potrafią być drogie.

Co do wygody to pad od PSX wydaje się być najwygodniejszy, następnie pad Honey Bee, oryginalny pad i na końcu Boomerang od Matt - to tak w mojej ocenie. Jednak na wszystkich da się grać i po chwili giercowania można do każdego się przyzwyczaić. Jeśli nie lubisz grzebać to kup interfejs od PSX lub Boomerang bo tu będziesz miał nowe Pady. W starych szczególnie tych oryginalnych zawsze jest coś do poprawienia do roboty -albo wymiana kabla, albo krzyżyk się kręci , czy styki wyczyścić. No może miałem pecha ale nigdy nie trafiłem na oryginalnego pada który pozwolił by od razu na bezproblemowe granie :) .
[#6] Re: cd32

@companiero, post #5

Najtaniej to jednak będzie kupić Rysia albo Toma i jakiś niedrogi pad przewodowy na USB. U mnie działa w ten sposób Manta za 30 zł ale już np. bezprzewodowy pad Vakoss nie jest wykrywany przez adapter Tom (mam starą wersję V1 bez możliwości aktualizacji).

Minus rozwiązania - ciężko się zorientować, który przycisk to który kolor z oryginalnego pada CD32.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem