[#1] Monitor LCD do Amiga
Witam,

Z racji że już drugi 1084s odmówił mi współpracy, zapatruję się na zakup monitora LCD do swoich Amig 1200 i 500+.

Znalazłem jeden ciekawy SAMSUNG SYNCMASTER 710MP, jednakże nie wiem czy mogę kupić coś lepszego?
Budżet to od 100 do 400zł. Chodzi mi o LCD z proporcjami 4:3, aby głośniki były wbudowane w obudowę monitora oraz aby posiadał on złącze SCART.

Może polecicie coś lepszego?
Był temat na forum, jednakże zszedł on później na temat przewagi CRT nad LCD - czego świadomy jestem.
[#2] Re: Monitor LCD do Amiga

@B89BER1989, post #1

Myślisz, że ktoś wymyślił coś odkrywczego od czasu ostatniego wątku "jaki monitor LCD do Amigi"?
[#3] Re: Monitor LCD do Amiga

@B89BER1989, post #1

Ten samsung jest spoko, bierz go
[#4] Re: Monitor LCD do Amiga

@recedent, post #2

Myślisz, że ktoś wymyślił coś odkrywczego od czasu ostatniego wątku "jaki monitor LCD do Amigi"?

Przepraszam, nie wiedziałem że wzbudzę u Ciebie taki atak agresji.
Chciałem tylko porady, gdyż może ktoś kto nie śledził tamtego wątku dołączył do forum, testował inny monitor z którego jest bardziej zadowolony niż z tego Samsunga.
[#5] Re: Monitor LCD do Amiga

@B89BER1989, post #4

Agresji? Raczej znudzenia. Wątki "jaki monitor do Amigi" przewijają się przez PPA w miarę regularnie...

Myślę, że gdyby ktoś odkrył jakiś magiczny monitor o wyższym współczynniku "zadowoleństwa" to napisałby post dla porządku w którymś z poprzednich wątków, nie zaczynałby nowego.
[#6] Re: Monitor LCD do Amiga

@recedent, post #5

Może to blendor
[#7] Re: Monitor LCD do Amiga

@recedent, post #2

No ktoś mógł przetestować "nowy" monitor czy działa z Amigowym PAL, przy pomocy adaptera VGA.

Classic to jest nie odkryte dobro które może trwać wieki.

Do tego RomanWorkshop pisał coś ostatnio o tym że centrowanie obrazu jest inne gdy zastosuje się adapter db23>DVI.

Tak że testować można prawie w nieskończoność, rozwoju Amigi 68k nie da się powstrzymać.
[#8] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#10] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#11] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Monitor LCD do Amiga
[#14] Re: Monitor LCD do Amiga

@B89BER1989, post #1

Ogarnij ten wątek

Monitory do Ami
[#15] Re: Monitor LCD do Amiga

@mikecios, post #14

W sumie jak się przewijają te same wątki to wypadało by zrobić jakiś FAQ z najczęstszymi pytaniami i odpowiedziami na nie dla potomnych. Szukaj jest dla tych co wiedza co mają szukać.
Tego brakuje na ppa. Wiem brakuje wielu rzeczy.

Kolejny pomysl jak moderacja nie ma czasu na porzadki i modyfikacje to proponuje wprowadzić oplate/ składkę i zatrudnić kogoś kto to zrobi raz a porządnie.
No dobra, jakiś FAQ jest, widocznie nie jestem na bierzaco ale skoro jest taki watek to nie działa.

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2017 22:02:28 przez JacK_Swidnik
[#16] Re: Monitor LCD do Amiga

@JacK_Swidnik, post #15

No dobra, jakiś FAQ jest, widocznie nie jestem na bierzaco ale skoro jest taki watek to nie działa.

Ludzie nie szukają tylko idą po najmniejszej linii oporu- lenistwo!
[#17] Re: Monitor LCD do Amiga

@JacK_Swidnik, post #15

--dubel--

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2017 22:28:49 przez BULI
[#18] Re: Monitor LCD do Amiga

@B89BER1989, post #1

sync master spoko chodzi:)można śmiało działać

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2017 22:33:39 przez stefan77
[#19] Re: Monitor LCD do Amiga

@stefan77, post #18

Czy ktoś miał do czynienia z takim TV (ma SCART, HDMI, VGA) od Manty?
https://www.oleole.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/manta-19lhn38l.bhtml

"Renoma" firmy ogólnie znana, ale w opiniach nie wygląda to źle i byłby mały zgrabny LED do Amigi

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2019 11:35:44 przez Jacques
[#20] Re: Monitor LCD do Amiga

@Jacques, post #19

To ja jeszcze o SyncMasterze- (brak pl znaczkow- klawiatura pl nie zainstalowana-wiec przepraszam)- tydz.temu bedac wyrzucic smieci obok smietnika lezy SyncMaster z doczepiona kartka: "sprawny-moze sie komus przyda"- heh smietnik mnie uszczesliwil:)
[#21] Re: Monitor LCD do Amiga

@mmumin, post #20

OK
[#22] Re: Monitor LCD do Amiga

@mmumin, post #20

Jeżeli ktoś chciałby sprawną matrycę z 710MP to u mnie leży na stosie do złomowania...
[#23] Re: Monitor LCD do Amiga

@mmumin, post #20

obok smietnika lezy SyncMaster z doczepiona kartka: "sprawny-moze sie komus przyda"- heh smietnik mnie uszczesliwil

Używasz ten monitor do dziś?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem