[#24]
Re: Rom 3.1 Amiga 1200 Cloanto
@kataklysm,
post #22
Jeszcze raz dzięki za pomoc w uruchomieniu.
Reasumując to kość z kluczem należy zamontować na dole, kość z samą białą naklejką na górze(patrząc od frontu Amigi 1200). "Nacięcie" na kościach jest od lewej strony(od strony gniazda PCMCIA)Kości mają po 21 pinów, w moim przypadku ale np. na necie widziałem zdjęcia z innymi oryginalnymi kościami Cloanto, które miały 20 pinów. Kości należy włożyć bez przesunięcia w gnieździe czyli nie zostają wolne gniazda na piny w podstawce.
Bez dysku Amiga 1200 uruchamia się z nowym ekranem powitalnym - SUKCES:). Ale, żeby nie było różowo to dalej z podłączonym dyskiem twardym już jest gorzej. Sypie błędami typu software failer. Podejrzewam, że mam coś źle w s-s. Powalczę dalej z tym to zobaczę co wyjdzie. Zauważyłem, że oryginalna myszka chodzi tylko w pionie przy lewej krawędzie tak w Boot Menu jak i w przypadku uruchomienia bez S-S, aby wybrać opcję bez S-S muszę wcisnąć literkę S, gdyż myszkę nie jestem w stanie przesunąć w poziomie. Przed wymianą kości "przestawiałem ikonki" w WB na starych kościach i mycha działała ok.
Nie jestem pewien czy ten wpis w S-S jest poprawny:
C:Version >NIL: exec.library 45 20
czy ma być 45 SPACJA 20? Czy też coś innego?