[#1] Commodore A590
Można gdzieś kupić przejściówkę z SCSI na IDE chciałbym wymienić standardowy dysk na CF
[#2] Re: Commodore A590

@sebbb, post #1

nie są to tanie zabawki: link i link. jest to spowodowane tym, że to są praktycznie dwa kontrolery zamieniające sygnał z jednego standardu na drugi.

Dlatego musisz szukać po aukcjach. Rzadko, ale czasem ktoś coś wystawi. Ja kiedyś miałem przypadkiem coś takiego. Poszła do innej Amigi. Pozwalała obsłużyć dysk IDE o maksymalnej pojemności 8 GB. Także lepiej zostań przy dysku SCSI. Taniej Ci to wyjdzie.
[#3] Re: Commodore A590

@sebbb, post #1

Tutaj od producenta z Japonii: link
A tutaj na karty SD: link

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2015 09:28:59 przez zyga64
[#4] Re: Commodore A590

@zyga64, post #3

Wielkie dzięki za pomoc, ceny kosmiczne pewnie zostanę ze zwykłym dyskiem SCSI wymieniłem go kiedyś na 200MB.
Nic nie stanie się gdy wyłączę wentylator czy lepiej zmniejszyć obroty?
[#5] Re: Commodore A590

@sebbb, post #4

Poszukaj nowszego dysku scsi - szybszego i cichszego. A wentylator - też na nowy można wymienić - cichszy. I tak to razem będzie najtańsze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem