Witam wszystkich. Ten temat był już częściowo przeze mnie poruszany w innym wątku, ale tak dawno, że nie mogę go znaleźć. Onegdaj zainstalowałem sobie AmigaOS 3.9. Zanim jednak mogłem tego dokonać zainstalowałem AmigaOS 3.1 i dograłem sterowniki do CDROMu atapi (wersja Demo), aby płyta z AmigaOS 3.9 w ogóle zaczytała. Wersja demonstracyjna jak wszyscy wiecie charakteryzuje się tym, że co jakiś czas (niezbyt długi) informuje mnie o tym i jest to bardzo upierdliwe. Raz że muszę to oglądać (uszło by hakoś) a dwa co najgorsze - wywala mnie do pulpitu podczas gdy ja jestem w jakimś programie (np. Protrackerze) lub grze! Szlag mnie już trafia bo cierpliwość mi się skończyła!!! Jednej rzeczy nie rozumiem. Skoro zainstalowałem sterowniki do CDROMU z płyty instalacyjnej AMigaOS 3.9 to czemu to cholerstwo nadal wyskakuje? Jak w najprostrzy sposób to zlikwidować?
Proszę pomóżcie kochani bo już nie wyrabiam... wrrrrrrrrrr.
Oto co mi się ciągle pojawia (w małym systemowym okienku o nazwie "atapi.device"):
"This is a demo version of the atapi.device.
If you like this program, get the real thing!
CacheCDFS with the CD32 Emulator,
please contact:
Hirsch & Wolf OHG
Mittelstr. 33
56564 Neuwied
Germany
tel.: ++49-2631-83990
Fax.: ++49-2631-839931"
Do wyboru tylko opcja "OK". Zaraz po nim wyskakuje kolejne okienko również nazwane "atapi.device" w którym można przeczytać:
"This is a demo version of the atapi.device.
I believe you have used this demo long enough.
Thank you for trying an Elaborate Bytes product."
Pozdrawiam
Azzorek
P.S.
Tylko na Boga nie radźcie żebym zakupił ten pakiet od tego Niemca. Nie po to wydałem 200zł na AmigaOS 3.9 aby jeszcze bulić za sterowniki do CDROM, które podobno ten system posiada!!!