"Zapragnąłem" w koncu podłączyć Amigę do monitora bo konfigurowanie systemu na Amidze podpiętej pod telewizor, siedząc na podłodze jest mało ergonomiczne
Na szybko kupiłem eBay`owy konwerter SCART-HDMI. Konwerter to standard który jest na eBay`u - ok 25USD z darmową wysyłką, powiem szczerze - działa to fatalnie. Obraz jest rozciągnięty, w pionie nie mieści się na monitorze (można overscanem wyregulować by od góry prawie cały obraz się mieścił, ale z dołu wystaje sporo poza monitor), do tego całość rozmyta, pionowe pasy, artefakty i gubenie synchronizacji (obraz co jakiś czas się rwie lub w ogóle zanika na kilka sekund). Szczerze odradzam zakup tego badziewia

Przy okazji jeśli ktoś z Was z Wrocławia lub okolic chciałby sprawdzić jak to urządzenie działa to mogę pożyczyć do testów.
W związku z powyższym aktualny zostaje temat związany z wyborem monitora który będzie się dało postawić na biurku, oczywiście musi dobrze działać z Amigą, w miarę kompaktowe wymiary umożliwiające zabranie na zlot będą dodatkowym atutem, na tą chwilę rozważam:
-BenQ BL702A (chyba dobry, problem z brakiem pamięci ustawień dla różnych trybów graficznych, no i brak głośników - problematyczne przy zlotach)
-BenQ BL912 (j/w ale ma złącze DVI, potencjalna zaleta)
-IndiVision AGA Mk2cr + "jakiś monitor się znajdzie"

(problematyczny, ale możliwy montaż z FastATA, no i cena...)
-używany mały TV LCD 19-22"
Czy ktoś z was może się podzielić doświadczeniami z pierwszymi 3 urządzeniami z mojej listy, możecie coś doradzić w tej sprawie, może jakieś inne urządzenia/monitory? Jakie macie doświadczenia z trybami z HighGFX na w/w urządzeniach?