[#1]
Brak kursora działającej myszy w A1200 i inne
Witam,
Na wstępie podam parametry posiadanego komputera. Mam A1200 z ACA 1233 40mhz. Dzisiaj coś stało się z moim kompem. Zwykle korzystam z wbclassic. Nagle zniknęła mi z systemu ikona myszy.

Mysz jednak działa, bo intuicyjnie poruszam i jestem w stanie uruchomić ("prawie") wybrana ikonę. Ponadto w pasku na górze jestem w stanie zmieniać opcje. Pomyślałem, że to wina systemu (coś się przestawiło albo ktoś to zrobił i takie tam). Uruchomiłem A1200 z dyskietki WB 3.1. Tu również ... brak ikony, podobnie w bootmenu. Niestety nie mam innej myszy, aby sprawdzić działanie komputera. Pojawiły się również inne "niedogodności" m.in.
1/ w sofcie korzystającym z AGA ucina dolną połowę ekranu albo występują artefakty, w starszych produkcjach nie zauważyłem problemów (gra 1943 pod whdload), czasem jednak obraz prawidłowy powraca,
2/ w sofcie np. demo World of Commodore (pod whdload) w przypadku animacji występują zniekształcenia obrazu, przy okazji zwalnia i zniekształca się dźwięk, obrazki wyświetla prawidłowo,
3/ pod odpięciu dysku na ekranie startowym znaczek amigi zmienia kolory (część linii mruga).
Powyższe występuje zarówno na kablu rgb jak i kompozytowym. Nie ma znaczenia czy ACA jest wpięte czy też nie.
Być może coś przeoczyłem. Z pewnością moja Amiga nie miała wymienianych kondensatorów. Ale czy to akurat one tak wpływają na działanie sprzętu? Zasilacz też mam "dziewiczy" (czyt. zaplombowany) - czarny.
Prosiłbym o informację czy może ktoś z Was spotkał się z takimi problemami? Chętnie nawiązałbym kontakt z kimś z Lublina i najbliższych okolic, kto mógłby mi pomóc w ustaleniu źródła problemu i może pomóc w jego usunięciu.