[#1] Kabel euro czincze do amigi 600
mam pytanko bo tak sie zastanawiam czy kupic kabel euro i podlczyc na czincze do amigi 600 i lcd samsung 711 mp czy moze lepiej kupic euro scart ?.
[#2] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@SzaryWilk, post #1

kup dwa kable euro i lewy audio czincz tyłem do wejścia, na scart lcd, a obraz z rgb vga przez rs232 centronics, amplituner, multiplekser ac/dc,i dolby stereo odkurzacz, nastaw kartofle.

no dobra, poważnie, bo mnie zbanują... Poważnie to lepiej kup euro scart

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2015 20:34:41 przez snajper
[#3] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@SzaryWilk, post #1

scart ma dużo lepszy obraz IMO niż composite.
[#4] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@SzaryWilk, post #1

1&2 prosicie się o bana. Nudzi się Wam? Szary ty nie wiesz jaki kabel - litości. Snajpi ty już wiesz co. Przestańcie rozpieprzać portal, bo się niedobrze robi. Jak Was rozpiera energia to zamiast wymyślać głupie tematy, opiszcie jakąś grę czy coś. czerwona kartka

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2015 21:20:19 przez Ender
[#5] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@Ender, post #4

Wyobraz sobie ze zawsze jechal albo na euro scart albo na zwyklym kablu tak wiec pytanie bylo jaki jest obraz przez cincze to chyba jest proste pytanie,nie chodzi o to czy lepszy ale o to czy w miare da sie bawic amiga,bo podlaczylem na zwyklym kablu tv i obraz byl masakra.
[#6] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@SzaryWilk, post #5

Sygnał kompozytowy to jednak znacznie wyższa jakość niż modulowany przez kabel antenowy. Pytasz "czy w miare da sie bawic amiga" - da się.

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2015 01:26:31 przez Fenio
[#7] Re: Kabel euro czincze do amigi 600

@SzaryWilk, post #5

A600 możesz podłączyć przez cinch tylko Composite Video.
Obraz jest gorszy niż przez SCART-RGB.
Bodajże A1200 można podłączyć przez RGB cinch, bo ma synchro na G, 1Vpp a R i B 0.7Vpp.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem