@BlackTiger, post #5
@Oxyron, post #7
@mikser, post #9
@Oxyron, post #7
@BlackTiger, post #11
@slay, post #13
Ami-świat chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
A co Wy będziecie robić z tymi kartonami? Spać w nich na dworcu?
@Norbert, post #6
@CJ Warlock, post #20
CJ Warlock
i w których drukowałem to 300 arkuszy. Tj. można i 150 arkuszy puścić, ale praca drukarza z ustawianiem zbieżności matryc C, M, Y i K i innych pracowników drukarni jest taka sama, więc ekonomicznie najmniejsza opłacalna liczba to 300 - 500 arkuszy tak czy siak.
@dominiqr, post #21
@dominiqr, post #21
2. Jeśli już miałaby być użyta warstwa ochronna to lakier UV ma tendencje do pękania na bigach (łamaniach/zagięciach) i wskazane jest użycie folii.
3. Myślę, że w tym cały urok rzetelnego odzwierciedlenia kawałka amigowej historii, żeby box był z wielowarstwowej tektury, zadrukowany z małymi niedociągnięciami drukarskimi.
No i tu musiałbyś zweryfikować trochę rzeczywistość, bo są drukarnie, które używają druku cyfrowego (...)
@CJ Warlock, post #23
No i dość ważna kwestia: czy ktoś nie ma na to praw autorskich?
@CJ Warlock, post #23
Oxyron
Podejrzewam, ze będzie trzeba grafików do pracy załatwić i zrobić projekt wzorując się na oryginałach
CJ Warlock
Nie zdarzyła mi się styczność z giętymi zadrukami pokrywanymi UV prócz niektórych kalendarzyków biurowych (mały format, A4 zgięte w profil o przekroju trójkąta).
CJ Warlock
W przypadku pudełek tradycyjnych A500/600/1200 zadruk i tak jest tylko max. trzema kolorami, jeśli dobrze widzę na obrazkach w tym wątku, więc pozostaje tylko poznać, co to za kolory (pantone lub wedle innej skali, jaką tam zastosowano).
Oxyron
dajcie wymiary kartonów, jak będą wymiary to można przeskalować to co mamy a następnie na to nałożyć wektorowy odpowiednik, fotkę Amig można zrobić i tez nałożyć :D
Ale aby cokolwiek zrobić potrzebne są wymiary kartonów !!! od tego trzeba zacząć.
Oxyron
Jak się zrobi projekty to będzie się myśleć o technologii wykonania.
Oxyron
będzie już jakaś zmiana i już, ja proponuje tez zrobić na boku taka tabelkę z kwadracikami do zaznaczenia.... przykładowo
@Oxyron, post #24
@gilban, post #26
@Oxyron, post #28
@gilban, post #26