@Oxyron,
post #5
Amiga na 100% jest OK, podpiąłem do niej ACA500 zainstalowałem WB, eksperymentowałem z kartami CF ... w sumie kilka godzin i Amiga się ani razu nie zawiesiła.
Jak podłączę MegaRamHD to Amiga potrafi mi się kilkakrotnie zawiesić, myślałem, że może to kwestia zasilaczy.... więc sprawdziłem na kilku, ale najmocniejszy jaki mam to 4,5A dla 5V.
Kwestia ARIII coś jednak jest na rzeczy bo nie startuje, ma ogólnie problem przy włączeniu Amigi do zasilania jest charakterystyczny objaw w postaci, ze mignie dioda flopa tak na około 1s. i tyle, trzeba zrobić 3 klawisze aby Amiga stanęła, ale uruchamia się w trybie freeze ARIII i tutaj jak wpisze "reset" to Amiga dopiero pokazuje ekran powitalny i działa bez problemu.
Natomiast jak ja wcisnę Freeze, to wskakuje menu w ARIII, ale już nie da się powrócić do poprzedniej pracy z przed "Freeze". Po ARIII mogę chodzić, raczej wszystkie opcje działają.
Przetestowałem RAM z poziomu ARIII tez jest OK.
W innym temacie ktoś napisał, ze ARIII w wersji 3.09 ładuje się do RAMu pod $200000, natomiast ARIII w wersji 3.17 do RAMu pod adres $400000. Więc może gdzieś tutaj tkwi problem?
No i to zawieszanie się gdy jest wpięty MegaRamHD tez jest zastanawiające, zwłaszcza ze ACA500 chodzi w 100% super.
Amiga bez MegaRamHD tez działa w 100% OK. To zawieszanie się w WB , tez nie jest takie samoistne.... dzieje się to gdy chcę coś zrobić ... przykładowo otwieram dyskietkę, wchodzę do jakiegoś katalogu ..zawiesza się po tym jak zrobię klik na jakiejś ikonie. A jak np. formatuje CF a to trwa i trwa...... i w tym czasie nic innego nie robię to działa stabilnie i sobie spokojnie tą kartę CF sformatuje.
może cos z ROMem ? (docisnąłem wszelkie scalaki na płycie)
ktoś ma jakiś pomysł ?