[#10]
Re: A1200 + Blizzard 1220/4
@RadoslawF,
post #9
Mi taki zestaw wystarczy. Sprawdzałem sobie prędkość tej karty z prędkościami kart ACA 12xx z zainstalowanym procesorem 68030/25 MHz i doszedłem do wniosku, że moja karta różni się tylko tym że ma mniej pamięci, ale za to ma koprocesor. Więc tak się pozostanie. Zakupiłem sobie do koprocesora biblioteki HSMathLibs 881/82, czyli (mathtrans.library, mathieeesingtrans.library, mathieeedoubtrans.library, mathieeedoubbas.library) i wszystko co z nich korzysta, korzysta z koprocesora. Ja wiem, że 4 MB Fast to nie jest dużo, ale ja tę Amigę mam głównie do starych gier, części dem scenowych działających na tym sprzęcie, do słuchania modułów. I naprawdę to mi wystarcza. Jak chcę coś więcej to mam Maca Mini z MorphOS oraz w razie czego WinUAE.
Może kiedyś jak wyjdzie karta ACA z miejscem na koprocesor to pomyślę o przesiadce, jak cena będzie w miarę normalna.
Jeszcze jedna zaleta. Gotek z tym zestawem działa mi bezproblemowo, Również przenoszenie danych między Amigą a PC też jest bezproblemowe.
Oczywiście jak ktoś chce wydawać tysiąc czy 2 tysiące złotych na kartę turbo do Amigi to ma pełne prawo. Ja nie mam takiego zamiaru.