Ja wstępnie zgłaszam się na pokrywy do A1200 i A500 i jak się da to na klawiaturę od CDTV, po sztuce.
A wstępnie dlatego, że jeśli wygląd będzie do bani, to nie chcę sobie paskudzić swoich koleżanek.
Te spróbuj w www.MATT.com.pl, ja kupiłem dwie za 5zł za sztukę. Z tym że na ich stronie tego nie (chyba) nie znajdziesz.
Musisz uderzyć bezpośrednio do sklepu w Łodzi, osobiście albo telefonicznie.
Informacja dla wszystkich zainteresowanych pokrywami, ważne jest z jakiego materiału te pokrywy będą. W zamierzchłych czasach były dwa rodzaje pokryw, twarde z półprzezroczystego plastiku, bardzo ładnie wyglądające i "miękkie" z czegoś podobnego do pleksy zachowujące sztywność tylko dzięki wygięciom. I niestety te ładniejsze po miesiącach używania robiły otarcia na obudowach Amig. Dzisiaj Amigi to już zabytek i nie wiem czy warto robić obtarcia na ich obudowach.
Ja mam do A500 ze starych czasów tą twardą i jak dla mnie ona jest lepsza. U mnie nie powoduje obtarć, może zależeć od użytkowania pewnie. A miękką mam do C64, wystarczy źle złapać i może popękać. Obie mają swoje plusy i minusy, ja bardziej bym się ucieszył z twardej, w kolorze takim jak mam oryginał do A500 (przeźroczysta, coś zbliżonego do brązu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.