[#1] Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest coś co umożliwiłoby mi stworzenie skrótów do programów na pulpicie. Ułatwiło by mi to życie, np. zamiast dogrzebywać się do tsgui aby wrzucić/zrzucić adf, albo do TinyPlayera, albo do DosControl (też podałem przykład, to mam na 2 kliki :P)
Z góry dzięki
Pozdrawiam, redstonecraftPL
[#2] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@redstonecraftpl, post #1

Klikasz na ikonie programu, który chcesz umieścić na blacie a następnie wybierasz z górnego menu Icons opcję Leave Out

Żeby ikonkę z blatu schować klikasz na niej i wybierasz Icons a nast. Put Away
[#3] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@APC74, post #2

A po restarcie?
[#4] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@redstonecraftpl, post #3

Będzie pamiętać.
[#5] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@APC74, post #4

Można je jakoś układać?
[#6] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@redstonecraftpl, post #5

Można, a także można zapisać pozycję takiej ikony. Jeżeli chcesz więcej ikonek wyciągnąć, to lepiej zainstaluj jakąś nakładkę typu toolmanager (może jest też coś lżejszego) i zrób buttony typu tekst, będziesz miał więcej cennego chip ramu w wb i szybki dostęp do najczęściej używanych narzędzi.
[#7] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@redstonecraftpl, post #5

Zapisanie pozycji ikony (zapisałem tylko pozycję ikony RexxMast - Shell oraz Format nie zostały zapisane):

Po resecie wyglądało to tak:

Czyli RexxMast, który miał zapisaną pozycję, pozostał na niej. Ikonki Shell oraz Format przesunęły się do lewej.

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2014 20:46:48 przez APC74
[#8] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@APC74, post #7

Dzienki za pomoc, teraz mój pulpit wygląda nie do poznania.
BTW: Podoba mi się to, że kiedy włoże dyskietke np. z DeluxePaintem 4, włącza mi się pulpit i ikonki są na tych samych miejscach - jakbym uruchamiał z hd.
Pozdrawiam
[#9] Re: Ikonki na pulpicie w Workbench 2.1

@redstonecraftpl, post #8

... chodziło Ci o dyskietki, ach ja naiwny APC wyczerpał temat

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2014 09:53:06 przez thomek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem