kategoria: A1200
[#1] MAS Player Evolution (MP3 Decoder)
Spotkaliście się z tym diwajsem ? Ciekawe jak to działa ?
[#2] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@biax, post #1

Kolega techguruuk testował ten sprzęcik.
Jak dla mnie rewelacja :)
[#3] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Skiba, post #2

Właśnie powodem mojego pytania, był obejrzany filmik .... myślałem, że może ktoś na PPA miał okazję bliżej przyjrzeć się sprzęcikowi ... ?
[#4] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Skiba, post #2

ja dla mnie niepotrzebny gadzet , pliki mp3 mozesz sluchac na kazdej amidze wystarczy je zdekompresowac do wav lub aiff
[#5] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@biax, post #3

ja mam ale tą starszą wersję
i mam też wersję na clock port
1
2
tą wersję o którą pytasz u nas z forum ma BULI
z tego co wiem to chciał ją sprzedać
[#6] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #5

Dzięki za info! Jak się sprawuje, warta swojej ceny ?
[#7] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #5

[#8] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Skiba, post #7

TAK
[#9] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #8

Tak myślałem, to teraz zaśpiewajmy wspólnie
[#10] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Skiba, post #9

a dlacżego wyśmiewasz niemiecki hymn narodowy ?
[#11] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@madwawa, post #10

Wyluzuj, żart
[#12] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@biax, post #6

No co tu Ci napisać, jak odpalisz mp3 128 kbps to jeszcze poprzeglądasz katalogi ale kopiowanie to normalnie prawie nie możliwe, amiga jest zajechana na maxa.
Przy mp3 192 kbps przeglądanie katalogów to dramat, klikasz na katalog i po 3 minutach coś się otwiera, Amiga wybucha.
[#13] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #12

Hmmm, czyli nie do końca hardwarowe odtwarzanie mp3 .....
[#14] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #12

Na jakim CPU?
[#15] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@_arti, post #14

Amiga 500 z Gvp 530
i Na a 1200 z Blizzard Mk-IV 030/50MHz
oraz 600 + ACA630

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2013 22:26:26 przez Dorian3d
[#16] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #15

Czy wersja na clockport też tak obciąża CPU?
[#17] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #5

A skąd masz wersję pod port zegara? Oficjalnie widziałem tylko zewnętrzne - ciekawa konstrukcja.
[#18] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@strim_, post #16

Obstawiam, że nie. Moja Delfina jakoś mocno nie zarzynała CPU ale to, co pisze Dorian3d skutecznie zabija mój pomysł wyposażenia cześćsetki w sprzętowy MP3 player :/

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2013 10:59:03 przez _arti
[#19] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@_arti, post #18

Sprawdzałem ostatnio na amigakit cenę. Też nie jest zachęcająca zważywszy na to, że mp3plyery to grosze warte bzdety, a za możliwość powiązania Amigi z mp3 przy słabym konfigu trzeba słono zapłacić. Przy wyższym bitrate dźwięk zaczyna rwanko..też ekstra.
[#20] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@amper, post #19

Powiedzmy, że cena nie jest jakimś tam moim priorytetem... gdyby się dało, chciałbym aby na mojej A600 grało MP3 i jestem w stanie to 60 Euro zapłacić no ale jak to tak obciąża nawet 030/50Mhz, to bez sensu po prostu :(

Hmm... a taki pomysł, odnośnie A3000 - jakby wyposażyć dużą Amigę w jakiś szybkie porty Równoległe ala Hypercom na Zorro - ciekawe czy takie cuda też obciążą CPU, albo PARalizer na clock-port

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2013 11:13:15 przez _arti
[#21] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@_arti, post #20

Też bym chciał do swojej A600 wcisnąć MP3playera z tymże mam tylko gruby fast bez turbo a i cena jest po prostu z niereformowalnej amigowej du**y :D. I chyba nic się w tej kwestii nie zmieni bo za odtwarzanie odpowiedzialny jest popularny osobisty mebel :D.
[#22] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@strim_, post #16

Nie aż tak ale też ciśnie proca strasznie . Można poprzeglądać katalogi, coś kopiować (czasem też się przytnie )
Natomiast jak odpalam grę Doom i chcę, żeby w tle leciało mp3 no to gra praktycznie stoi w miejscu.
[#23] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@_arti, post #20

No dlatego kolega BULI miał od Ciebie Delfina do testów.
Stwierdził, że jest fajna ale do mp3 mu wystarczy MAS Player Evolution.
Jak kupił Mas Playera to stwierdził, że nie jest taki fajny i kupił od Ciebie Delfina
BULI posiada kartę Apollo 40/33
[#24] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #23

:D
[#25] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@Dorian3d, post #23

Tak jak napisał Dorian, na Apollo 040@33 da się słuchać mp3 z 192 kBit rate (chociaż nie wszystkie, zmienne bitrate czasami zabija).
Można używać z AMPlifterem, AmigaAMP, Froggerem i aplikacją dołączoną do MasPlayera (najlepiej i najszybciej odtwarza mp3).

Jakość odtwarzanego dźwięku mp3 jest naprawdę dobra (jak na mp3 ;)- chyba trochę bardziej odpowiada mi niż dźwięk z Delfiny, możliwe że to zasługa zastosowanego filtra/miksera (można równolegle podłączyć dźwięk amigi). Jest regulacja Basów i Sopranów czego nie ma w przypadku Delfiny.

Co do szybkości da się pracować pod systemem- nie ma problemu z otwieraniem katalogów i programów, ale spadek mocy jest (związany głównie z komunikacją przez parell port).

Na otwartej przeglądarce WWW jest całkiem znośnie na moim sprzęcie, ale wspomniany DooM odpalony z MASplayerem w tle ma o połowę mniej klatek, ale i tak jest dużo lepiej niż u Doriana (możliwe, że to zasługa mocniejszego konfigu testowego lub nowszej wersji MASplayera itp)

W najbliższym czasie mam zamiar sprawdzić jak MASpalyer sobie poradzi z minimalnie rozbudowaną A600 (tylko o pamięć).

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2013 12:32:42 przez BULI
[#26] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@posylus, post #17

Były dostępne w sklepie link
dla Commodore 64
a ja dostałem od kolegi
[#27] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@BULI, post #25

Ten MAS Player Evolution jest ulepszony, ma chyba innego proca do dekodowania ?
W Sobotę go pocisnę na apollo 60/50 to zobaczę jak to śmiga
[#28] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@BULI, post #25

Interesuje mnie jak to ustrojstwo będzie działało z A600/ACA620 .....
[#29] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@biax, post #28

Ja nie zarezykuje ;)
[#30] Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)

@biax, post #28

Mogę sprawdzić na A1200 z fastem (nie w tej chwili) myślę, że do systemowych zastosowań i słuchania mp3 wystarczy. Do gierek z mp3 w tle na pewno nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem