kategoria: Sprzęt
[#1] USB Video grabber i amiga
Witam

Czy ktoś próbował podłączyć takie coś do amigi i jaki tego był efekt? Głównie zależy na obrazie z gier, wcześniej miałem jakąś nędzną kartę TV w pc i obraz z niej był do bani, na szczęście dziadostwo jedne padło:)

A i przy okazji chciałbym wykorzystać wejście BNC w moim monitorze, aby ciągle kabla VGA nie przełączać między ami a pc, zatem taki kabel wystarczy? przelotkę z RGB na VGA oczywiście posiadam.
[#2] Re: USB Video grabber i amiga

@Banderas, post #1

jesli masz usb w amidze i poseidona to czemu nie, klasa usb video jest dołączona i dziala
ale po co ci ogladać obraz z gier z peceta na amidze?
[#3] Re: USB Video grabber i amiga

@Banderas, post #1

Mam dokładnie ten grabber ale nie wpadłem jeszcze na pomyl aby go podłączyć do spidera. Obczaje i dam znać.

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: USB Video grabber i amiga

@michal_zukowski, post #2

kurde, źle się wyraziłem ;) oczywiscie chciałem podłączyć amige do tego:D
[#5] Re: USB Video grabber i amiga

@Banderas, post #1

Ja mam taki grabber, ale nie podłączałem go do Amigi, ale do małego Atari po S-Video, oto filmik : KLIK . Ogólnie jak za tą cenę jakość nie jest najgorsza. Z Amigą będzie taki problem, że w standardzie nie ma ona wyjścia S-Video i będzie trzeba zgrywać obraz po Composite - jakość będzie gorsza.
[#6] Re: USB Video grabber i amiga

@gorzyga, post #5

Moja Amiga cd32 ma w standardzie S-Video.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: USB Video grabber i amiga

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Racja. CD32 ma S-Video, ja pisałem bardziej na temat Amigi ze stopki kolegi Banderasa :)
[#8] Re: USB Video grabber i amiga

@Banderas, post #1

Mam w grafiti zdjęcie z podobnej karty na usb.
[#9] Re: USB Video grabber i amiga

@michal_zukowski, post #2

Ktoś się może orientuje czym taki tuner obsłużyć z poziomu Amigi? Podpoiłem, posejdon wykrył no ale co dalej?

Benedykt Dziubałtowski
[#10] Re: USB Video grabber i amiga

@gorzyga, post #5

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, do gier i sytuacji awaryjnych wystarczy:) a co do S-VIDEO, to czy ktos mogłby się podjąć wykonania takiego urządzenia dla mnie? I ile by to kosztowało?
[#11] Re: USB Video grabber i amiga

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

Ktoś się może orientuje czym taki tuner obsłużyć z poziomu Amigi? Podpoiłem, posejdon wykrył no ale co dalej?

Jeśli faktycznie wykrył i przyłączył odpowiednią klasę (usbvideo.class), to taki tuner powinien być dostępny przez interfejs VHI (jak kamerka internetowa).

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2013 20:34:07 przez strim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem