[#1] Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF
Czy są gdzieś w internecie czcionki Topaz[pro]PL, XENPL i XHelveticaPL w formacie TTF, FON, albo PSF?
Sam trafiam tylko na hamerykańskie, bez polskich znaków, a chciałbym sobie wrzucić do pingwina.
Ewentualnie, czy jest jakieś narzędzie, które pozwoli mi dokonać takiej konwersji?
[#2] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Skrzyp, post #1

[#3] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Sir_Lucas, post #2

Nie zrozumiałeś - nie chodzi mi o użycie czcionek TTF w Amidze, ale konwersję Amigowych czcionek do formatu TTF lub innego zjadliwego :)
Stylizuję system na OS3.x i właśnie potrzebny mi jest polski Topaz i XEN, Helvetica się chyba gdzieś wala po sieci.
[#4] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Skrzyp, post #3

Mam ten sam problem kolego. Szukam i coś nie mogę znaleźć... :(
[#5] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Skrzyp, post #3

Może tak. Na Aminecie leży Mkfont.lha, który potrafi przerobić amigowe fonty na softfonty (czcionki PCL do ładowania do laserówek HP). Może się mylę - ale podejrzewam, że łatwiej będzie znaleźć konwerter z PCL na TTF/FON/PSF dla PC... Powodzenia ;)
[#6] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Skrzyp, post #3

Z tego co czytam to TypeSmith potrafi konwertować amigowe fonty do TTF...
może ma ktoś to cudo i jest w stanie potwierdzić...
[#7] Re: Amigowe (i polskie) czcionki w formacie TTF/FON/PSF

@Dopuser, post #6

Potwierdzam. Jest jedno ale. Mówimy o czcionkach wektorowych. W przypadku czcionek bitmapowych jedynym oknem na świat jest eksport do adobe bitmap abf, a następnie poszukanie programu na pc do konwersji abf do fon, fnt, psf. Ewentualnie eksport do obrazków i złożenie go w jakimś font makerze na pc.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem