[#1] TAPETY
Witam. Miałem kiedyś zestaw tapet (z jakiegoś pakietu chyba) w kolorystyce MWB miały albo 8 albo 16 kolorów, rozdzielczość albo Hi-Res, albo Hi-Res Laced.
Były tam różne motywy narysowane kreską komiksową jak "bóuściasta" kobieta ze spluwą, robot, mutant itp.
Ktoś kojarzy gdzie to można znaleźć na sieci?
[#2] Re: TAPETY

@BULI, post #1

Ludzie, pomóżcie mojej sklerozie ;)
[#3] Re: TAPETY

@BULI, post #2

Zdaje mi się, że widziałem to w Magazynie Amiga w artykule o workbenchu. Być może '97 albo '98 rok. Na tapecie była panienka na wrotkach/rolkach?
[#4] Re: TAPETY

@glichtanski, post #3

by nie zakładać kolejnego tematu, czy mogę zapytać jakim programem przekonwertować plik jpg na iff, by ustawić go na tapetę w WB 3.1?
[#5] Re: TAPETY

@guzu, post #4

na PC Infranview
[#6] Re: TAPETY

@glichtanski, post #3

Numer 9/97

z tymi rolkami to przesadziłem
[#7] Re: TAPETY

@tom256, post #5

w opcjach konwersji plików nie ma formatu wyjściowego IFF. Czy też może robię coś nie tak?...:(
[#8] Re: TAPETY

@glichtanski, post #6

To nie to, ale układ tapety identyczny, czyli tło jakieś brązowe.szare (paleta MagicWB) i kobietka była ręcznie rysowana (komiksowa kreska).
Tą spluwę to nie wiem na 100% czy miał ta laska, czy inna "komiksowa" postać z tych tapet.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2012 23:10:25 przez BULI
[#9] Re: TAPETY

@BULI, post #8

Podkład na tym WB jest chyba właśnie z tej serii tapet o które mi chodzą!
Gdzie je złowić?

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 16:23:29 przez BULI
[#10] Re: TAPETY

@BULI, post #9

Witam

Jak dojadę do pracy (do 3 godzin), postaram sie wysłać pakiet tych tapet na maila.
[#11] Re: TAPETY

@tom256, post #5

Irfan nie umie zapisywać do pliku ff. Ja jpg na iff konwertuje pod Amiga za pomocą programu gfxcon.

Benedykt Dziubałtowski
[#12] Re: TAPETY

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

Można też konwertować obrazki Personal Paintem.
[#13] Re: TAPETY

@PopoCop, post #12

Na pc ACDSee

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 18:31:34 przez Dorian3d
[#14] Re: TAPETY

@Dorian3d, post #13

mozesz tez w multiview uzyc funkcji zapisu. otwierasz jpeg, a zapisze jako iff
[#15] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #10

Wielkie dzięki- podesłałem drugi adres e-mail :D
[#16] Re: TAPETY

@BULI, post #15

Poszło ;)
[#17] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #16

Doszło- Super są te tapetki, szczególnie na blat z małą ilością kolorów- Polecam!
[#18] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #16

Witam!

Przepraszam, mógłbym tez prosić o maila z tapetkami ? ;) Będę wdzięczy niezmiernieok, racja
[#19] Re: TAPETY

@biax, post #18

Ja też bym prosił jeśli jest taka możliwość.
Z góry dziekuje
[#20] Re: TAPETY

@BULI, post #17

Kurcze to są JPGi truecollor, oczywiście faktycznie tych kolorów jest mniej, ale konwersja do 32, czy 16 kolorów nie zawsze daje pożądany efekt. Zastanawiam się czy byłą gdzieś też wersja tego pakietu tapet w mniejszej ilości kolorów i prawdopodobnie oryginalnym formacie (dużo tu ditheringu więc przypuszczam, że faktycznie tych kolorów powinno być dość niewiele).
[#21] Re: TAPETY

@BULI, post #20

Niestety, innych nie mam tylko te które wysłałem i prawdę mówiąc teraz nie pamiętam czy były z mniejszą ilością kolorów. Czekam na maila od kolegi z Niemiec - obiecał że sprawdzi jeszcze czy ma inne w oryginalnym formacie. A w między czasie przejrzę jeszcze raz swoje płyty - może się uda znaleźć więcej.

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 23:00:25 przez (V)(I)mothe(P)
[#22] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #21

Super!
Jeszcze raz wielkie dzięki za fatygę ok, racja
[#23] Re: TAPETY

Rowniez dziekujeOK
[#24] Re: TAPETY

@Skiba, post #23

Dzięki bardzo - przydadzą się na 100%OK
[#25] Re: TAPETY

[#26] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #10

Możez gdzieś wystawić dla wszystkich? ;)
[#27] Re: TAPETY

@kjb666, post #25

Dokładnie to jest to (format IFF) - dzięki OK zapomniałem jak się ta seria tapet nazywa:D. Muszę sobie zaktualizować swoje tapetki o pozostałe.
[#28] Re: TAPETY

@_arti, post #26

Oooo- dzięki za namiary OK
[#29] Re: TAPETY

@(V)(I)mothe(P), post #27

Szukając w google grafika po haśle "magicwb manga". Znalazłem ten wątek, post #13 :)

Kiedyś nawet pod windą używałem tych tapet, mają klimat :)
[#30] Re: TAPETY

@kjb666, post #29

Dokładnie OK

Dobry program pod Windowsa do przeglądania grafik i ich przekonwertowania na inny format to XnView albo IrfanView z doinstalowanymi pluginami i działa znakomicie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem