@barbarammazurek,
post #10
No włąśnie w tym problem, że to program komercyjny i - prawdę mówiąc - nie widziałem go w sprzedaży. Był on używany w serwisach i punktach napraw Amig. Mnie udało się wejść w jego posiadanie dlatego, że serwisant nie wyjął oryginalnej dyskietki z mojego napędu, i Amigę z serwisu dostałem z programem. Soft oczywiście oddałem, a w ramach "nagrody" za zwrot do serwisu, dali mi kopię z tym programem na własny użytek.
Niestety już go nie posiadam, program miałem jakieś 10 lat temu. Ostatnio widziałem go w serwisie w Poznaniu - facet go miał uruchomionego na swojej Amidze; ale nie był na sprzedaż.
Przypuszczam, że będziesz musiała popytać w "światku Amigowym". Może ktoś go będzie miał. Warunek aby poprawnie działał: Kopia MUSI być zrobiona na 100% sprawnym napędzie! Inaczej mija się z celem jego używanie, bo będzie "kopiował" błędy flopa na którym została zrobiona kopia, na każdy kolejny regulowany.
Gwoli przypomnienia, na ekranie byłą wyświetlana klawiatura sprawdzająca klawisze, a na dole leciał taki pasek z sektorami dyskietki; stacja cały czas pracowała "w kółko". Nad każdym sektorem była wyświetlana cyfra "-9" - "0" - "9". Regulowało się stację w czasie pracy aby uzyskać wszędzie same zera. Dopuszczalne było +/- 2