kategoria: A1200
[#1] Zmiana koloru tła ekranu ???
Chcąc upiększyć Workbench'a 3.1 zainstalowałem MUI + MagicWB. Po restarcie kompa tło ekranu (chodzi o tło które jest dookoła okna workbencha) z oryginalnego szarego zmieniło się na czarne. Jak przywrócić szary kolor? Proszę o pomoc bo ta czarna ramka jest strasznie dołująca i już mnie szlag na nią trafia, a pomysły jak to zrobić już mi się skończyły.
[#2] Re: Zmiana koloru tła ekranu ???

@j0hnny, post #1

Zobacz czy w s:user-startup, lub SYS:WBStartup nie odpala sie jakis borderblanker, bo chyba o to chodzi.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2011 10:59:34 przez _arti
[#3] Re: Zmiana koloru tła ekranu ???

@j0hnny, post #1

Moze uzywasz MCP z zalaczona funkcja "Czarnej ramki".
[#4] Re: Zmiana koloru tła ekranu ???

@j0hnny, post #1

Dzięki za zainteresowanie moim problemem. Phibrizzo MCP nie używam (a przynajmniej nic o tym nie wiem). _arti a mógłbyś trochę rozwinąć temat bo do tej pory Amigę używałem jako konsole do gier i jej system to dla mnie zagadka. Na razie tylko zainstalowałem workbencha, MUI, MagicWB, lha i DOpus. Nie potrafię nawet edytować plików i nie wiem gdzie się co w systemie znajduje.
[#5] Re: Zmiana koloru tła ekranu ???

@j0hnny, post #4

http://www.ppa.pl/forum/amiga/4063/byl-taki-program-co-uzywal-copper

Z tego co pamiętam, to właśnie ten program robił czarną ramkę.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2011 14:24:49 przez kjb666
[#6] Re: Zmiana koloru tła ekranu ???

@j0hnny, post #1

Dzięki panowie, problem rozwiązany. Winny był MagicCopper i jego wpis "BORDERBLANK".OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem