[#1]
CD-ROM / CD-RW od laptopa od Amigi ?
Chciałbym postawić kropkę nad "i" w związku z czym nosze się z zamiarem zainstalowania w mojej Ami najbardziej brakującego mi komponentu napędu CD. W tej chwili mam zainstalowany HD 2,5". Chciałbym również , aby napęd cd równiez był na 2,5". Wykonanie taśmy 2,5"(Ami) - 2,5"(HD) - 3,5"(napęd CD), jest niezwykle trudne, a specjalistyczna firma z Wrocławia, która się zajmuje takimi rzeczami również nie podjęła się wykonania takiej taśmy na zamówienie :(. Teraz pytanka:
1. Czy każdy napęd CD-ROM, CD-RW, DVD, DVD-RW od laptopa (2,5") będzie działać z moją Amigą?
2. Jesli tak to na co powinienem zwrócić uwage przy zakupie?
3. W jakim formacie nagrać płytę cd w Nero na PC, aby amiga mogła odczytać jej dane (pliki adf, dms, lha,lhx itp.)?
4. Czy Amiga OS 3.1 rozpoznaje podłączony napęd CD równie łatwo jak HD, czy też muszę ją jakoś zachęcić ?
Zamierzam używać czytnika CD w Ami do odtwarzania płyt z oprogramowaniem ze starych czasopism amigowych, jak również odtwarzać płyty z softem (seria 17 Bit - Almathery) od amigi CDTV i nagranych wcześniej na PC (patrz pyt. 3).
Napęd nie musi być szybki (wystarczy mi x4).
Z góry dziękuję za wszelkie inforamcje :)
Pozdrawiam wszystkich
May the AMIGA be with Us !!!