[#1] Interfejs klawiatury Elboxu
Mam w towerce Elboxu ich interfejs klawiatury. Interfejs ten ma ciekawa przypadlosc, nie dziala klawisz CTRL do czasu nacisniecia klawisza windows. Z tym interfejsem nie dziala niestety oryginalna klawiatura wsadzona w obudowe (z zestawu infinity). Interfejsu tego nie bardzo mozna zastapic innym gdyz jest on konstrukcyjnie podstawa pod sloty zorro (to najwiekszy mankament towerki elboxu). Mam calkiem przyjemna klawiaturke ale wlasnie bez klawisza windows i szlak mnie trafia jak nie moge wywolac DOpusa nacisnieciem LAlt+LCTRL+LShift. Jest jakias programowa metoda zastepujaca nacisniecie tego klawisza windows ?

[#2] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radoslaw, post #1

Dopóki nie naciśniesz któregoś z klawiszy windows, to ten interfejs zakłada, że masz właśnie taką klawiaturę bez klawiszy windows. Klawisze LAmiga i RAmiga masz wówczas zmapowane pod klawiszami Ctrl, a Ctrl pod F12 + INS.

[#3] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radoslaw, post #1

Cześć
Ja mam podpiętą originalną klawiaturę od 1200 do interface'u Elboxu i wszystko działa jak należy.
pzdr Radek L.
[#4] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Marek, post #2

Wielkie dzieki dziala. Tak to jest jak uzywa sie sprzedu z drugiej
reki, bez instrukcji.
[#5] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radek L., post #3

Mam oryginalna klawiaturke i chetnie bede ja uzywal.
Napisz cos wiecej na temat twojego interfejsu miedzy
oryginalna klawiatura a interfejsem elboxu.
[#6] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radoslaw, post #5

Co tu wyjaśniać ;)
Zakupiłem jakiś czas temu obudowę klawiatury do infinitiva z kompletem inerface'ów w Amigo. Działało nieźle ale IF wpinany do Amigi zszedł /pavulon mu podano czy coś innego ;)/, i zakupiłem IF w Elboxie, do tego musiałem kupić przelotkę z miniDIN od klawiatury na DIN w IF. Wpiąłem i wszystko zadziałało od razu. Żadnych kłopotów od początku.
Może winna jest u Ciebie przelotka z miniDIN na DIN ?. Może źle wpiąleś taśme z klawiatury Amigi w interface w obudowie klawiszy ? Może tam być problem.
Pzdr Radek L.
[#7] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radek L., post #6

Raczej mam starâ wersjë interfejsu klawiatury w kompie. Przelotke mam dobra, klawiatury od pc pracuja prawidlowo. Amigowa klawiatura w obudowie od infinity z interfejsem z infiniry pracowala poprawnie, po prostu nie dzialaja i tyle. Fakt ze ta klawiatura podpieta pod pc nie dzila, podpieta pod elboxa dziala, ale nie do konca. Trudno zostane przy klawiaturze z peceta, mam taka jedna ladna bo mala, bez klawiatury numerycznej. Brak klawisza windows juz wiem jak obejsc.

[#8] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radoslaw, post #7

A czy przypadkiem RAmiga i LAmiga w Elboxowym interfejsie nie są też obłożone pod F11 i F12?
[#9] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@Radoslaw, post #1

Witam.
A nie lepiej podlaczyc klawiature od A500.
Mam tak zrobione zarowno w A1200 jak i A600.
Kalwiaturki sprawuja sie znakomicie.
[#10] Re: Interfejs klawiatury Elboxu

@ted, post #9

Nie mam wolnej klawiatury od A500.
Nie mam do niej obudowy.
I zamiast kompletowaę komponenty i robic cos praktycznie
od podstaw wole uztywac tego co mam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem