[#1]
[nagranie CD-R] Jaki format?
Witam.
Czy na Amigę jest potrzebny jakiś specjalny format (???) nagrania płyty CD z softem, czy taki sam jak na PC? Próbuję już kilka razy i za każdym razem coś się "wali", np:
- pliki nagrywane na CD są widziane na Amidze jako katalogi (!) których nie ma (???); są widoczne w Opusie, ale ich nie można otworzyć np. zamiast ikonki powstaje katalog "MUI.INFO"

- katalogi są dublowane z tym, że raz w nich jest zawartość a innym razem nic nie ma
- wszystkie pliki i katalogi sa pisane dużą czcionką
- w niektórych katalogach jest "katalog" oznaczony jako (opiszę, bo nie mam takich czcionek): litera "V" z kropkami nad nią i litera "O" przekreślona, coś a'la symbol 'fi'. Jak na nim kliknę, to się Amiga wiesza
Płyty nagrywam w 'Nero' na PC. Może poda ktoś jak ustawić Nero żeby było ok? Kombinowałęm z Joilet, 32 litery, zagnieżdżanie folderów, DOS, ASCII... zawsze jakieś jajca wyłażą.
Sprawdzałem CD-Aminet-10, i wszystkie pliki i katalogi są pisane dużą czcionką. A np. płyty CD z MA dużą i małą. A moje sa całkowicie porypane

. Kedyś dawno temu nagrałęm sobie jakąś z softem na Amisię i jest normalnie odczytywana; sęk w tym, że nie pamiętam jak była nagrywana (na pewno w Nero).
Czy posiadanie Fast-ATA może być przyczyną takiego zachowywania się płyt? Chyba nie, bo jedne są ok a inne nie.
HELP!