[#1] Jak rozpakować Lha
Mam wszystko tylko nie wiem jak tego użyć pod shell-em.
[#2] Re: Jak rozpakować Lha

@Nowyizielony, post #1

LHA -x dh1:archiwum.lha dh1:gdziechcesz/
[#3] Re: Jak rozpakować Lha

@mailman, post #2

lha x costam:lha gdziestam: (x bez -)
generalnie samo wpisanie lha wyswietli helpa, lha mozesz tez rozpakowywac lzxem (tak samo jak lha: lzx x costam.lha gdziestam:) - lzx rozpakowywuje szybciej
[#4] Re: Jak rozpakować Lha

@Valwit, post #3

Rzeczywiście, bez znaku 'minusa'. To chyba w LZX jest -x.
[#5] Re: Jak rozpakować Lha

@mailman, post #4

nie jest. naprawde tak ciezko ci wpisac i sprawdzic zanim odpowiesz? minus oznacza opcje a nie funkcje
[#6] Re: Jak rozpakować Lha

@Valwit, post #5

W lha wystarczy wpisac bez minusa, np.

lha x ram:archiwum.lha ram:
[#7] Re: Jak rozpakować Lha

@Valwit, post #5

Jakoś ja używam LZX -x i rozpakuwuje się bez najmniejszego problemu. Sprawdziłem.
[#8] Re: Jak rozpakować Lha

@mailman, post #7

lzx -x ... oznacza ze lzx PAKUJAC zachowuje ustwienia atrybutow pliku. samo -x powoduje ze lzx dodaje sobie a czy nie rozpakowywujesz a pakujesz archiwum. to samo przeczytasz po wpisaniu samiego lzx w shellu. no, ale na szczescie ty sprawdzales.... jak to dobrze ze mi nie pomagasz....
[#9] Re: Jak rozpakować Lha

@Valwit, post #8

Dobra, przyznaję rację. Raz jeszcze obadałem to dokładnie i się pomyliłem. Do zabawy z LZX używam programu UnLZX w wersji pod WOS-a. Tam jest naprawdę -x do rozpakowania archiwum. W Dopusie mam to podpięte pod button LZX i nie sprawdzając w konfigu nazwy binarki od razu spojrzałem na parametry. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem