[#1] Przypomnijcie mi tytuł filmu.
Pamiętam z dziekaństwa jeden fajny film albo serial sam nie wiem co to było. W głowie tkwi mi tylko jedna scena. Film CHYBA był czeski.

To było o robotach co wyglądali jak ludzie. Jeden z nich wyglądał jak starszy mężczyzna siwe włosy i broda. Co jakiś czas zjeżdżał do swojej tajemniczej pływnicy i tam zdejmował skórę i ubranie i się podłączał do prądu. Pamiętam, ze tańczył przy tym słuchając muzyki. Miał tez z tyłu głowy ukryte trzecie oko.( japierdziele ale się kiedyś pierdoły oglądało :D).

W każdym bądź razie jakiś facet odkrył jego kryjówkę i zjechał ukrytą windą do tej jego piwnicy. Robot się kapnął i zablokował wyjście z tej piwnicy. Tyle pamiętam. Ktoś kojarzy co to było?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

[#3] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

Gdybym nie wiedział o co chodzi strzeliłbym: "Dżozef Fritzl, biografia" ;)

Wstyd się przyznać ale też to pamiętam, szczególnie mnie przerażało to jego trzecie oko z tyłu głowy które ujawniał czasami dzieciakom podnosząc sobie automatycznie kępkę włosów w tamtym miejscu.

To jest najwyraźniej to co podał Paral, Spuk von draußen, tylko za Chiny Ludowe sobie polskiej nazwy nie mogę przypomnieć... Duch z zewnątrz?

Królestwo za link do PL wersji ;)

Ostatnia modyfikacja: 29.06.2011 18:14:57
[#4] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Shoonay, post #3

Tajemniczy duch

[#5] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@parallax, post #4

Okej, dzięki, ten temat na innym forum potwierdza że mamy tytuł: http://starzaki.eu.org/~disney/forum/viewtopic.php?t=734

Co teraz? Niewiele więcej info o nim w polskim necie :(

[#6] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@parallax, post #2

Ja coś takiego znalazłem.

http://www.filmweb.pl/serial/Spuk+von+draussen-1987-355312/discussion/Dziadek+robot,1185521

Faktycznie bieda jeśli chodzi o info na temat tego serialu.

Benedykt Dziubałtowski

[#7] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

No faktycznie pamiętam za łebka ten serial - to oko z tyłu głowy... pamiętam też motyw, jak dziadek-robot pił wino, a potem w piwnicy wyjął sobie z brzucha szklane naczynie i go wylał... ale jazda :D

[#8] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Nightmare777, post #7

Ło matko, po co wam było takie horrory oglądać? Nie lepsza była Arabella, Majka z kosmosu, Žena za pultem albo słowackie A Je To? :P
[#9] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

A na końcu filmu ile dobrze pamiętam kręcił korba a dom zmniejszył się do wielkości modelu.

Ostatnia modyfikacja: 01.07.2011 18:38:17
[#10] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Andrzej Drozd, post #8

Andrzej normalnie mnie szokujesz. Pamiętam te seriale.
[#11] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Ender, post #10

Tez to pamiętam! Pamiętam też serial, w którym występował niejaki Dzidziuś Wielki, a także serial o facetach, którzy potrafili się zmienić w jeden wielki mózg :O

[#12] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Ender, post #10

:)
[#13] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

Może o to chodzi ?: http://www.tvp.pl/kultura/aktualnosci/czechoslowacki-serial-arabela-ma-juz-30-lat/3675021

Pamiętam z dzieciństwa , najbardziej kolesia z ciemną karnacją i kręconych włosach kojarzył mi się z murzynem ..ale chyba taki po prostu czech opalony .Generalnie były tam jakieś pierścienie "czaromagiodziejskie" ,przekręcenie na palcu spełniało życzenia :) . Serial był zakręcony może tam takie rzeczy się działy ? ..były też kontynuacje opisane w tym artykule .

albo może w tym wątku się znajdzie : http://forum.80s.pl/viewtopic.php?t=7514

Ostatnia modyfikacja: 02.07.2011 02:19:37
[#14] Re: Przypomnijcie mi tytuł filmu.

@Andrzej Drozd, post #12

Masz może "Majkę... , "Arabellę" małej był puścił w wakacje zamiast tej durnoty co teraz puszczają w TV.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem