[#1] Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!
Leciał po "Teleranku" albo "5-10-15". Przełom PRL/III RP. Był chyba produkcji szwedzkiej lub kanadyjskiej. Grupa dzieci biegała do jakieś stodoły, tam się znajdowała jakaś kula z innej planety. Ta kula miała jakieś kamery, które obserwowały dzieci z wioski jak jechały drogą itd.

Niezła bzdura, ale jaki to był tytuł?! Google milczy :(

[#2] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@aMifan, post #1

Być może to to:
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/122030 (sam to pamiętam z czasów dzieciństwa)
[#3] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@aMifan, post #1

Jak wspomniałeś o stodole od razu do głowy wpadł mi Emil z Lunebergii (czy jakoś tak ;)) który za karę, kiedy coś przeskrobał zawsze był wysyłany do stodoły (czy też "komórki"), a tam ciosał figurki z drewna.
Co do kuli to przypomina mi się serial WOW, o takiej kulce na sznurku z powtykanymi światłowodami naokoło. Ale to zdaje się polsko-niemiecka produkcja.

Ostatnia modyfikacja: 19.07.2009 23:29:13
[#4] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Shoonay, post #3

Stawiam na "Dzieci Syriusza". Oryginalny tytuł "Children of the Dog Star"

tutaj

Ostatnia modyfikacja: 20.07.2009 01:22:44

Ostatnia modyfikacja: 20.07.2009 01:23:47
[#5] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@OSH, post #4

To może ja się podczepię bo też mi przyszedł do głowy serial którego tutułu nie pamiętam.

Serial leciał jakoś w połowie lat 90. Produkcja chyba australijsko-polska. Pamiętam że też grupa dzieciaków przenosiła się gdzieś do jakiegoś równoległego wszechświata gdzie szefowała jakaś zła królowa która nazywała się Aschka (czyt. Aszka). Do naszego świata przeniosła się z tamtego taka dziewczyna w zielonym swetrze i chyba szukała jakiejś ekipy która jej pomoże wrócić czy jakoś tak. Ktoś coś skojarzył?

[#6] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Lorak, post #5

Kojarze jak najbardziej, nawet niedawno (no, może z kilkanascie miechów temu ;)) na TVP2 leciało, nie?
Hmmm, tylko tytuł... coś ze słońcem chyba...

---=== WYEDYTOWANO ===---
Wygląda na to że Spellbinder / Dwa Światy

Ostatnia modyfikacja: 20.07.2009 12:27:52
[#7] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@OSH, post #4

Popieram OSH...tam byl taki...Kolob mu chyba bylo...tez to ogladalem kiedys z wypiekami na twarzy :)

Pzdr!
Bartek

[#8] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Shoonay, post #6

Dokladnie OK Dzieki :D

[#9] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Lorak, post #8

W serialu WOW bardzo często występowała Amiga zazwyczaj 500. :D Wydaje mi się, że pojawiała się też A-2000.

Ostatnia modyfikacja: 23.07.2009 13:44:02
[#10] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Fonitran, post #9

"Dzieci Syriusza" - udało się zidentyfikować serial :)

[#11] Re: Serial z dzieciństwa. Jaki tytuł?!

@Fonitran, post #9

A filmie "Prywatne Śledztwo" główny bohater pracował w firmie gdzie było pełno Commdore, ale nie pamiętam czy wersja 64 czy co innego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem