[#1]
Tanie picoPSU!!! Zasilanie Amigi.
Witam,
co pewien czas na różnych forach przewija sie problem zasilania dla Ami. Jednym z ciekawszych rozwiązań jest picoPSU - jeśli ktoś nie wie, to zasilacz ATX wielkości wtyczki ATX. Zasilany 12 V (droższe modele mogą być zasilane 6-24 V). Moc najmniejszego modelu to 80 W - daleko więcej niż trzeba do wypasionej Ami.
Jedynym problemem jest cena - na Allegro zazwyczaj ponad 200 zł.
Nie każdy wie, że te zasilacze niedrogo mozna kupić na eBay - kupiłem niedawno dwie sztuki 120 W po 29 dolarów każda (kurs dolara 2.80 zł, co daje 81.20 zł - trzy razy taniej!). Wysyłka za darmo, również do Polski.
Jak wrócę do Polski (za 5 tygodni :) ), to sprawdzę te zasilacze, ale nie sądzę aby było z nimi coś nie tak. Sprzedaje duza firma (ponad 5000 transakcji) z HongKongu. Kilka lat temu kupowałem (razem z kilkoma osobami z PPA) kilka picoPSU w innej formie z eBay, tym razemz Kalifornii. U nich trzeba doliczyć wysyłkę (chociaz i tak wychodzi znacznie taniej).
P.S. Oczywiscie nie jestem związany z żadną z tych firm. Po prostu dzielę się z Kolegami informacją. W końcu nie jest dobrze przepłacać :)
Ostatnia modyfikacja: 26.05.2011 19:50:10