@Dopuser,
post #21
Już będę grzeczny. :)
Wracając do tematu - oprócz wspomnianego wcześniej skrypciku napisałem też:
- mały dodatek/nakładkę na AllowBad - najlepszy moim zdaniem program do formatowania uszkodzonych dyskietek - skrypt uruchamia się z takimi samymi parametrami jak AllowBad. Skrypt przekazuje te parametry do programu a po zakończeniu formatowania dyskietki przez AB sprawdza, czy dysk ma błędy czy nie (sprawdza, czy AllowBad założył na dyskietce plik o nazwie "dummy.bad") - jeżeli są błędy to zmienia nazwę dyskietki na "BadDisc". Podobne "rozszerzenia" napisałem dla jeszcze kilku innych programów.
---------------------------------------------------
- CHIPSTART - skrypt wyposażony jest we własną pomoc, więc pójdę na łatwiznę i po prostu wkleję ją tu:
"Skrypt startowy. Mozna go uruchamiac z nastepujacymi argumentami"
"(TYLKO JEDEN ARGUMENT JEDNOCZESNIE!):"
" MCP - uruchamia patcher MCP + AGA"
" MUI - aktywuje pakiet Magic User Interface v. 3.8 + AGA"
" MCPMUI - MCP + MUI + AGA"
" FAST - MCP + MUI + AGA + FBlit"
" NoAGA - uruchamia komputer bez kosci AGA, MCP, MUI"
" NoAGAMCP - bez AGA z MCP"
" NoAGAMUI - bez AGA z MUI"
" NoAGAALL - bez AGA z MCP, MUI i FBlit"
" HELP - wyswietla ten tekst"
" Skrypt uruchomiony bez argumentu laduje system bez MCP i MUI,"
" z uruchomionym chipsetem AGA."
- Za pomocą AmigaGuide, AmigaDOSu, ARexxa oraz takich programów jak HippoPlayer i Visage skleciłem dla kolegi kurs nauki gry na gitarze. Dokładniej to były chwyty + rytmika. Dziś kolega wymiata na wiośle jak szatan a mnie jest bardzo miło gdy pomyślę, że mój "multimedialny kurs" ;) w maleńkim stopniu się do tego przyczynił.
Dużo skryptów do odpalania programów (bo np. łatwiej jest napisać "ced dh1:plik" niż "DH0:utilities/ced/ced dh1:plik") i gier (np. skrypt uruchamiający ArcadePool w wersji standard lub NG, albo Glooma w wersji standard/Deluxe i z trainerem lub bez - w obydwu przypadkach wyboru dokonuje się myszką) itd.