kategoria: Sprzęt
[#1] Zablokowana podstawa monitora Samsung 710 mp
Witam.
Czy komuś się kiedyś zablokowała podstawa monitora samsung 710mp?
Podstawa była złożona "na płasko" do wysyłki a teraz nie chce wrócić do pozycji normalnej.
Można przekręcić tylko kawałeczek a później coś blokuje. Rozkręciłem obudowę podstawy. Są tam dwa metalowe zawiasy. Sprawdziłem każdy osobno. Oby dwa zablokowane. Najgorsze jest to że nie ma do nich żadnego dojścia i w ogóle nie widać co by mogło je blokować.

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2017 15:54:51 przez PawJag
[#2] Re: Zablokowana podstawa monitora Samsung 710 mp

@PawJag, post #1

Poradziłem sobie?
Raz już taką sytuację miałem.
Chciałem przetestować składanie podstawy.
Podstawę złożyłem, ale rozłożenie było juz na granicy uszkodzenia plastiku podstawy.
Wiecej juz nie eksperymentuje
[#3] Re: Zablokowana podstawa monitora Samsung 710 mp

@PawJag, post #1

Sprawdzałeś czy pomogło by przesmarowanie jakimś smarem w sprayu z rurką cienką (taką jak w sprężonym powietrzu) i powoli ruszać aż zaczną się przesuwać. Chyba, że w tym modelu monitora jest jakaś zapadka/blokada.
[#4] Re: Zablokowana podstawa monitora Samsung 710 mp

@Adinfo, post #3

U mnie podstawa bardzo ciężko się obraca, ale nie blokuje. Czyżby to był taki efekt starzenia się tej podstawy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem