[#1] Neostrada przez modem USB na Amidze...
Czy komuś udało sić podłączyć i uruchomić modem USB do Amigi ?
Oczywiście poprzez odpowiednią kartć (Highway USB [ZII], Spider USB itp.)
Pewnie to mało prawdopodobne ( problem z oprogramowaniem, sterownik itd.)
ale może ktoś wie czy takie rozwiązanie jest możliwe.
[#2] Re: Neostrada przez modem USB na Amidze...

@Michal, post #1

wiem, że działa neostrada na Amigach, ale przez te modemy RS-owe (serialowe), bo takie też są.
no i potrzebne do tego tylko Miami.
a skoro tak, to przez USB ze Spiderem i Poseidonem tez powinno pójść.
[#3] Re: Neostrada przez modem USB na Amidze...

@R-Tea, post #2

Jeżeli są takie modemy(pod rs- 232) to mam problem rozwiązany:)
Może ktoś używa takiego modemu, cenną infomacją byłaby nazwa konkretnego modelu - żeby było wiadomo przed zakupem że działa bezproblemowo z Amigą.
Mam na myśli oczywiście modemy ADSL a nie zwykłe modemy telefoniczne.
(Mój aktualny konfig : A4000D WarpEngine 040/40MHz 64MB Ram, HDD SCSI, CV64)

Dzićkuje za informacjć
[#4] Re: Neostrada przez modem USB na Amidze...

@Michal, post #3

Ja używam modemu ADSL Requesta. Przy czym jest to modem/switch z czterema wyjściami LAN i jednym USB (bez wyjścia serial), więc musiałbyś jeszcze zaopatrzyć się w sieciówkę. Dokładnie oznaczenia modelu nie podam, bo na obudowie nie pisze, a pudełko prawdopodobnie jest z nieco innego modelu. U mnie działa (z Neostradą) bez żadnych problemów odkąd tylko go skonfigurowałem. Dodatkową zaletą jest możliwość rozdzielenia neta na więcej komputerów.

Co do modemu dostępnego w pakiecie instalacyjnym tepsy - nie sądzę aby udało się go uruchomić chociażby ze względu na fakt, że ZTCW jest to winmodem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem